News

O țară europeană a prelungit măsurile de restricție. Revenirea la normalitate este prevăzută pentru luna august

02.05.2020 | 13:15
O tara europeana a prelungit masurile de restrictie Revenirea la normalitate este prevazuta pentru luna august
ADVERTISEMENT

O țară europeană a decis să prelungească măsurile de restricție impuse din cauza pandemiei de coronavirus și a întocmit un plan de revenire la normalitate.

O țară europeană a prelungit măsurile de restricție

Deși majoritatea țărilor europene au hotărât să înceapă ridicarea măsurilor de restricție, o altă a luat decizia să prelungească aceste măsuri.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, care citează agenția DPA, premierul irlandez Leo Varadkar a anunţat că măsurile de izolare şi distanţare socială din cauza pandemiei de coronavirus vor fi extinse până la 18 mai.

”Planul nostru este să redeschidem ţara în cinci etape, la distanţă de câte trei săptămâni, începând din 18 mai, iar, dacă lucrurile merg bine, etapa a cincea va începe la 10 august”, a declarat Varadkar.

ADVERTISEMENT

Irlanda a înregistrat peste 1.200 de decese

”Putem trece de la o etapă la alta doar dacă virusul este sub control”, a adăugat Varadkar, avertizând că ”va fi nevoie de timp pentru ca vieţile noastre să revină la normal, la o nouă normalitate”.

În prima etapă vor fi permise adunări de câte patru persoane, se vor deschide anumite afaceri şi centre de sport în aer liber. Premierul a anunţat că şcolile şi universităţile se vor deschide în septembrie şi octombrie.

ADVERTISEMENT

În Irlanda s-au înregistrat 1.265 de decese, iar 20.800 de oameni au fost testați pozitiv. Măsurile de izolare au fost impuse la 27 martie.

Spania a decis să le permită cetățenilor să iasă la plimbare, începând de sâmbătă, 2 mai. Această măsură va fi aplicată gradual, pe categorii de vârstă. Conform Ministerului Sănătății, oamenii vor fi nevoiți să respecte anumite măsuri de distanțare socială și vor avea interzis la părăsit localitatea.

ADVERTISEMENT

Elveția este statul unde copiii își pot îmbrățișa din nou bunicii. Șeful departamentului pentru boli infecțioase din Ministerul Sănătății din Elveția, Daniel Koch, spune că oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei mici nu pot transmite virusul.

ADVERTISEMENT