News

O țară europeană care nu a impus multe restricții se așteaptă la peste 3.000 de noi decese din cauza Covid-19

23.07.2020 | 08:18
O tara europeana care nu a impus multe restrictii se asteapta la peste 3000 de noi decese din cauza Covid19
ADVERTISEMENT

O țară din Europa care nu a impus multe restricții pe timpul pandemie de Covid-19 se așteaptă la 3.000 de noi decese din cauza acestei infecții.

Oficialii suedezi din Sănătate au prezentat, în această săptămână, un scenariu sumbru privind evoluția epidemiei din țara scandinavă.

ADVERTISEMENT

Astfel, scenariul cel mai probabil din următoarele luni prevede apariţia a diferite focare în toată ţara în urma cărora să apară mii de decese.

Suedia, țara europeană care nu a impus multe restricții, anticipează alte 3.000 de noi decese din cauza Covid-19

Conform Agenţiei de Sănătate Publică din Suedia, un scenariu sumbru preconizează apariţia a diferite focare în toată ţara, mai mult sau mai puţin uşor de ţinut sub control.

ADVERTISEMENT

”Vorbim deja de un scenariu văzut deja în alte părţi ale lumii şi care pare să urmeze evoluţia obişnuită a COVID-19 și în țara noastră”, după cum declară epidemiologul-şef din Suedia, Anders Tegnell, potrivit site-ului MedicalXpress.

Astfel, dată fiind relaxarea unor restricţii, rata de infectare ar urma să crească rapid, ca urmare a unei socializări mai intense între oameni. Numai după ce oamenii vor conştientiza riscul şi vor respectă restricţiile și distanţarea socială, rata infectărilor va scădea la del de repede, a mai adăugat Anders Tegnell.

ADVERTISEMENT

În tot acest context, numărul estimat de decese suplimentare este estimat la 3.200, pe lângă miile deja raportate de la startul pandemiei. Există de asemenea și un scenariu extrem care prevede peste 4.400 de noi decese, în ipoteza că noul coronavirus va urma traiectoria clasică a unei pandemii.

Cel mai optimist scenariu, în care virusul urmează cursul tendinţelor actuale, prevede posibilitatea a 1.100 de noi decese în țara nordică.

ADVERTISEMENT

Suedia, țară cu o abordare diferită, dar cu un număr uriaș de decese raportat la populație

Până pe 23 iuie, numărul oficial de decese provocate de Covid-19 în Suedia a ajuns la 5.667, în creştere cu 10 față de ziua anterioară.

În comparație cu multe state ale lumii, Suedia a adoptat o abordare mai blândă în ceea ce priveşte combaterea noului coronavirus, lăsând deschise majoritatea şcolilor, magazinelor şi restaurantelor şi bazându-se pe măsuri voluntare axate pe distanţarea socială şi pe o bună igienă.

Din această cauză, numărul deceselor provocate de Covid-19 în Suedia a fost cu mult mai mare raportat la populaţie decât cel înregistrat în Danemarca, Norvegia şi Finlanda, unde autorităţile au adoptat o abordare mai strictă.

ADVERTISEMENT