News

O țară europeană grav afectată de Covid-19, anunț ferm: ”Nu mai impunem carantină nici dacă vine valul 2. Populația nu ar accepta” 

06.06.2020 | 13:09
O tara europeana grav afectata de Covid19 anunt ferm Nu mai impunem carantina nici daca vine valul 2 Populatia nu ar accepta
ADVERTISEMENT

O țară europeană grav afectată de epidemia de Covid-19 face un anunț ferm în perspectiva sumbră a unui posibil val secund de infecții. Oficialii din Franța spun că nu vor mai impune carantină, indiferent de ceea ce se va întâmpla în sezonul rece.

O țară europeană grav afectată de Covid-19, anunț ferm: ”Nu mai impunem carantină nici dacă vine valul 2. Populația nu ar accepta”

Pe 17 martie, Franța a intrat în stare de urgență sanitară, timp de 2 luni, pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Au urmat săptămâni dificile pentru francezi, iar numărul morților a ajuns la 29.111.

ADVERTISEMENT

La baza deciziilor luate de autoritățile de la Paris a stat Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului Ştiinţific. El a îndrumat și autorizat guvernul francez să ia măsurile în lupta cu coronavirus.

La nicio lună după finalul stării de urgență sanitare, Delfraissy a explicat care va fi strategia ţării, până la finalul anului 2020. Acesta le-a dat o veste bună cetățenilor și a spus că nu se mai pune probleme intrării în vigoare a unor restricții dure.

ADVERTISEMENT

Consiliul Ştiinţific, forul condus de Jean-François Delfraissy, cel care care a recomandat introducerea măsurilor de carantină, la data de 17 martie, într-o tentativă de a limita răspândirea virusului, a anunţat că o asemenea măsură de izolare nu va mai fi luată în considerare, nici dacă va apărea un val doi, la toamnă.

Delfraissy: ”Populația nu ar mai accepta carantina”

Într-un interviu pentru ”Le Parisien“, citat de Adevărul, șeful științific din Franța a explicat: ”Ceea ce spunem noi, la Consiliul Ştiinţific, e că, indiferent de ce se va întâmpla, nu vom mai putea reveni la un lockdown complet în Franţa.

ADVERTISEMENT

Prima dată, o asemenea măsură a fost esenţială, n-am avut de ales, dar preţul pe care l-am plătit a fost prea mare.

Populaţia n-ar mai accepta aşa ceva. Consecinţele economice ar fi majore şi, inclusiv din punct de vedere medical, nu e de dorit aşa ceva. Să nu uităm că, în afara pacienţilor COVID-19, ceilalţi bolnavi au avut de suferit în această perioadă, în ceea ce priveşte primirea tratamentului necesar“, a spus Jean-François Delfraissy

ADVERTISEMENT

Medicul de 72 de ani a mai explicat că, în cazul apariţiei unor creşteri, măsurile de carantinare vor fi aplicate doar la nivel local. ”Sunt convins că, dacă vom mai avea vreun focar, acesta va fi la Paris“, a spus Delfraissy.

ADVERTISEMENT