News

O țară importantă din UE impune carantină obligatorie pentru cetățenii români. Anunțul oficial

08.07.2020 | 14:54
O tara importanta din UE impune carantina obligatorie pentru cetatenii romani Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Explozia cazurilor de Covid-19 din România ultimelor zile creează probleme mari pentru românii care călătoresc în această perioadă în țările din centrul Uniunii Europene.

Austria, o țară importantă din UE, a anunțat că va impune carantina obligatorie de două săptămâni pentru trei țări esti-europene, printre care se numără și România.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la Viena sunt la curent cu evoluția pandemiei din țara noastră și nu vor să riște, mai ales după ce Austria pare scăpată de intensitatea epidemiei.

Austria, o țară importantă din UE, anunță carantină obligatorie pentru cetățenii români

În cursul zilei de miercuri, 8 iulie, Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Guvernul de la Viena a invocat o înrăutățire a situației legate de Covid-19 în aceste ţări, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform avertismentelor, toți cetățenii care sosesc din cele trei state menţionate trebuie să fie plasați timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la noul coronavirus), a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, într-o conferinţă de presă.

În paralel, austriecii au anunțat că vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia.

ADVERTISEMENT

”Vă rugăm să nu călătoriți către aceste țări. Acesta este apelul nostru urgent, întrucât pe de o parte înseamnă a expune riscurilor sănătatea tuturor, iar pe de altă parte am văzut că există chiar mai multe cazuri importate din aceste state’‘, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe Alexander Schallenberg.

Austria, probleme cu cazurile de Covid-19 de import

Măsura de miercuri a conducerii statului austriac a fost luată după ce în ultimele săptămâni au fost depistate aproximativ 170 de cazuri de Covid-19 având legătură cu o ţară străină, cea mai mare parte cu zona Balcanilor, a mai spus cancelarul Kurz.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, vorbim de cel puțin 10 state care fie că nu îi primesc pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții, fie îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare.

Măsurile restrictive pentru cetățenii români au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

ADVERTISEMENT