News

O țară interzice Tinder și alte 4 aplicații asemănătoare. ”Au conținut imoral și indecent”

02.09.2020 | 21:54
O tara interzice Tinder si alte 4 aplicatii asemanatoare Au continut imoral si indecent
ADVERTISEMENT

Tinder și alte 4 aplicații asemănătoare au fost blocate marți pentru motivul că au un conținut imoral și indecent. Interdicția pentru cele cinci aplicații de dating a fost impusă în Pakistan.

După Indonezia,  Pakistanul este a doua cea mai mare țară cu majoritate musulmană. Multe lucruri au interdicție în această țară islamică. Astfel că întreg concepul propus de Tinder nu are cum să existe în Pakistan. Un exemplu important despre libertatea fiecărui om este faptul că în această țară este interzisă homosexualitatea.

ADVERTISEMENT

Autoritatea pentru telecomunicații din Pakistan a precizat că e nevoie urgentă ca cele cinci aplicații să fie blocate, “ținând cont de efectele negative ale fluxului de conținut imoral/indecent”.

Tinder a fost blocat în Pakistan

Aplicațiile au primit o notificare despre conținul lor. S-a solicitat eliminarea serviciilor de dating și un conținut mai moderat de streaming live.

ADVERTISEMENT

Cele 5 companii cunoscute nu au făcut modificările dorite de autoritățile din Pakistan și nici nu au răspuns la timp la notificări.

Este vorba de Tinder, Grindr, Tagged, Skout și SayHi. Aceste companii au fost trecute pe lista neagră și au din această săptămână interdicție în Pakistan.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă cei de la putere nu vor aceste servicii, populația s-a arătat destul de deschisă către aplicațiile de dating. Un studiu arată că Tinder a fost descarcat de peste 440.000 de ori în Pakistan în ultimele 12 luni.

Companiile Grindr, Tagged și SayHi au fost la rândul lor foarte populare. Au fost descarcate fiecare de aproximativ 300.000 de ori. În timp ce Skout a fost downloadat de 100.000 de ori în același interval.

ADVERTISEMENT

Nu sunt primele și nici ultimele încercări  de a restricționa libera exprimare pe internet în această țară. Orice știre în care este criticat guvernul sau armata este filtrată sau blocată. Recent și aplicația TikTok a primit un avertisment, iar o altă companie (Bigo LIVE) a fost restricționată timp de 10 zile pentru conținutul video nepotrivit postat pe platformă.

ADVERTISEMENT