News

O țară NATO din estul Europei ar putea fi vizată de un atac al Rusiei. Avertisment venit din SUA

Un oficial din SUA avertizează că o țară NATO ar putea deveni o țintă a Rusiei, în cazul în care Vladimir Putin s-ar teme că este în pericol de a pierde războiul din Ucraina.
03.10.2022 | 19:09
O tara NATO din estul Europei ar putea fi vizata de un atac al Rusiei Avertisment venit din SUA
Oficial din SUA: Rusia ar putea ataca un stat NATO unde există centre de aprovizionare cu armament. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina ar putea escalada în următoarea perioadă. O țară NATO din estul Europei ar putea deveni o țintă a Rusiei.

Oficial din SUA: Rusia ar putea ataca un stat NATO unde există centre de aprovizionare cu armament pentru Ucraina

Oficialii din Statele Unite ale Americii se tem că situația grea în care se află armata rusă pe frontul din Ucraina l-ar putea face pe Putin să facă mișcări disperate.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele Comisiei de Informații a Senatului american, Marco Rubio, a declarat pentru CNN că dacă Putin va fi conștient că poate pierde războiul din cauza livrărilor occidentale de arme către Ucraina, ar putea da ordinul ca armata rusă să lovească centrele logistice ”de unde vin aceste provizii”.

Conform acestuia, dictatorul de la Kremlin ar putea da ordin să fie lovite inclusiv centrele din Polonia.

ADVERTISEMENT

”Lucrul care mă îngrijorează cel mai mult este un atac rusesc în interiorul unui stat NATO. De exemplu, un atac care vizează un aeroport din Polonia sau un alt punct de distribuție”, a afirmat Rubio la CNN.

”NATO ar trebui să răspundă ferm la o astfel de situație”, a mai spus oficialul din SUA.

”Cum va răspunde, cred că o mare parte va depinde de natura atacului și de amploarea acestuia”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Marco Rubio, despre amenințarea nucleară a Rusiei: ”Este mai mare decât în urmă cu o lună”

În ceea ce privește amenințările nucleare ale Moscovei, senatorul SUA spune că riscul unui astfel de atac este mult mai mare în prezent decât în urmă cu o lună.

Cu siguranță, riscul este probabil mai mare astăzi decât în ​​urmă cu o lună”, a spus Rubio în legătură cu posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Marco Rubio, Rusia ar putea face un pas intermediar înainte de un atac nuclear de amploare.

Despre subiectul armelor de distrugere în masă a vorbit, recent, și David Petraeus, fost director al CIA. Acesta a spus că dacă Rusia ar folosi arme nucleare în Ucraina, ”SUA ar interveni categoric”, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT