Life

O televiziune din România va difuza documentarul „Loving Maradona”, despre cariera legendarului argentinian

21.12.2020 | 15:05
O televiziune din Romania va difuza documentarul Loving Maradona despre cariera legendarului argentinian
ADVERTISEMENT

Televiziunea Eurosport va difuza, în premieră pentru România după moartea celui considerat de mulți drept cel mai mare fotbalist din toate timpurile, documentarul „Loving Maradona”.

Documentarul va fi transmis de Eurosport de două ori. Prima oară, „Loving Maradona” va putea fi urmărit la televizor luni, 21 decembrie, de la ora 00:00, imediat după meciul Chelsea – West Ham United, din Premier League.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu vor putea urmări documentarul de la acea oră, Eurosport îl va difuza și marți, 22 decembrie, de la ora 16:00. „Loving Maradona” a fost lansat în 2005.

O televiziune din România va difuza documentarul „Loving Maradona”. Când va putea fi urmărit pe Eurosport

În 2005, un documentar despre viața lui Diego Armando Maradona era lansat oficial în Argentina. „Loving Maradona”, produs de Javier Vazquez, își propunea să prezinte cariera celui mai mare fotbalist al tuturor timpurilor chiar prin ochii acestuia. Eurosport a anunțat că va difuza luni și marți documentarul.

ADVERTISEMENT

Personaj central al filmului lung de 75 de minute, Diego Maradona este principalul povestitor din peliculă și vorbește despre experiențele sale din teren, dar și despre aventurile din afara dreptunghiului verde. În film apar și unii membri ai familiei lui Maradona, dar și marele Pele.

Documentarul trece prin toată viața lui Diego Maradona, pornind de la copilăria sa petrecută în periferiile du Buenos Aires. De asemenea, sunt prezentate relațiile lui Maradona cu Fidel Castro, dar și cu fostele soții. Totodată, documentarul nu trece cu vederea „Biserica Maradoniană”, cultul dedicat fostului mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona a murit în 26 noiembrie

Considerat de foarte mulți experți și fani drept cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Maradona s-a stins din viață în data de 26 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani. Maradona a murit în Buenos Aires, din cauza unei insuficiențe cardiace acute.

Maradona fusese internat în spital la începutul lunii noiembrie și trecuse printr-o operație menită să îl scape de un cheag de sânge de pe creier. Operația a fost un succes, iar fostul mare fotbalist era externat în data de 12 noiembrie și trimis la o casă pe care o deținea într-un cartier din Buenos Aires.

ADVERTISEMENT

După doar 14 zile, însă, El Pibe D’Oro se stingea din viață, spre stupefacția poporului argentinian. Milioane de oameni au ieșit în stradă pentru a-l plânge pe cel care a câștigat pentru argentinieni trofeul Cupei Mondiale în 1986.

ADVERTISEMENT