News

O țigară i-a fost fatală unui bărbat de 65 de ani din Prahova. Pompierii l-au găsit carbonizat în casă

Un bărbat de 65 de ani a fost găsit carbonizat în casă, după ce ar fi uitat o țigară nestinsă. Pompierii au fost chemați de vecini.
09.10.2022 | 11:53
O tigara ia fost fatala unui barbat de 65 de ani din Prahova Pompierii lau gasit carbonizat in casa
Un bărbat a ars în casă de la o țigară. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul locuia în comuna prahoveană Iordăcheanu, satul Vărbila, conform unui comunicat al Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Un bărbat a murit carbonizat din cauza unei țigări

Conform Ziare.com, pompierii au fost chemați duminică dimineața pentru a stinge un incendiu izbucnit la o casă din comună. Nu se așteptau să găsească la fața locului un bărbat carbonizat.

ADVERTISEMENT

”Echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta la o cameră de locuit, pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați”, este precizat în comunicat. La locul intervenției pompierii au identificat în casă un bărbat în vârstă de 65 de ani, carbonizat.

Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, precum și o ambulanță SMURD. Cauza incendiului a fost o țigară nestinsă.

ADVERTISEMENT

Țigările nestinse au provocat panică și la Timișoara, în luna august. Atunci, pompierii au intervenit la ora 4 dimineața pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un bloc de patru etaje situat pe Aleea Pădurea Verde din Timișoara.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere cu apă și spumă, precum și o autospecială de primă intervenție și comandă, un echipaj SMURD și un efectiv de 16 pompieri.

ADVERTISEMENT

Din imobil a fost necesară evacuarea a 40 de persoane, printre care un copil în vârstă de 12 ani care suferea de astm. Și aici cauza a fost aceeași: fumatul și, implicit, o țigară lăsată nestinsă.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea incendiului și ventilarea încăperilor și spațiilor comune.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului au fost afectate: o canapea, 5 contoare electrice și un senzor de gaz. Pentru gestionarea evenimentului au fost anunțați și distribuitorii de energie electrică și gaze”, transmitea ISU Timiș.

Conform legislațiamuncii.ro,  ”incendiile produse de fumat se datorează atât flăcării (chibrit, brichetă) utilizate pentru aprinderea țigării, pipei sau trabucului, cât și restului ce rămâne la terminarea procesului de fumat.

Temperatura unei țigări aprinse este cuprinsă între 550 și 600ºC, iar timpul de ardere diferă în funcție de calitatea țigării, fiind cuprins între 7,5 și 12 minute.

Flacăra de chibrit are o durată de ardere de circa 20 de secunde. Chibritul aprins și aruncat la întâmplare poate iniția incendierea materialelor ușor inflamabile”.

 

ADVERTISEMENT
Tags: