News

O tornadă a fost filmată în judeţul Galaţi! Fenomene extreme în România. Video

12.05.2020 | 21:59
O tornada a fost filmata in judetul Galati Fenomene extreme in Romania Video
O tornadă a fost filmată în judeţul Galaţi! Fenomene extreme în România. Video
ADVERTISEMENT

Imagini spectaculoase în judeţul Galaţi în localitatea Cudalbi, unde a fost surprinsă o tornadă de praf. Judeţul a fost sub cod portocaliu de vânt, iar rafelele au ajuns la 100 de kilometri pe oră. 

O tornadă a fost filmată în judeţul Galaţi!

Tornada a fost în mijlocul câmpului şi nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime.

VEZI VIDEO AICI

Meteorologii au emis o atenţionare cu cod galben de furtuni şi vânt puternic în aproape toată ţara, dar şi una de vreme rea. Judeţul Galaţi s-a aflat sub cod portocaliu de vânt puternic, rafalele ajungând şi la 100 de kilometri pe oră.

ADVERTISEMENT

Vreme stranie în toată Europa!

A fost o vreme ciudată şi în Europa. Temperaturile în țările din Europa centrală sunt extrem de mici pentru această perioadă a anului, iar în Polonia și Belgia a nins. Mai mult, în Rusia, țară obișnuită cu frigul, temperaturile nu au scăzut sub 15 grade Celsius.

De exemplu, în Belarus erau la prânz localități unde se înregistrau 0 grade, în timp ce în alte localități din Belarus erau 23 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În România, la ora 13.30 în 12 mai, la Oradea erau 8 grade, în timp ce la Tulcea se înregistrau 32 de grade. Minimele nopții trecute au fost -4 grade Celsius în Marea Britanie, -3 în Irlanda, -2 în Olanda și 0 grade în Franța.

Şi mai neobișnuit, în Siberia în orașul Omsk s-au înregistrat 31 de grade, în timp ce în Belarus au existat localități unde s-au înregistrat 23 de grade. Moscova, capitala Rusiei, a înregistrat 24 de grade.

ADVERTISEMENT

Iarna trecută a fost cea mai călduroasă iarnă din istoria Rusiei, Moscova fiind privată de zăpadă, în timp ce plantele au înflorit cu mai multe luni înainte de termen.

 

Tags: