News

O treime din cei vindecați de Covid revin în spital cu afecțiuni grave. Studiu alarmant

18.01.2021 | 12:23
ADVERTISEMENT

Aproape o treime dintre pacienții care s-au vindecat de Covid-19 ajung înapoi în spital în următoarele 140 de zile. Unul din opt moare, potrivit Sky News.

Cercetătorii au studiat 47.780 de persoane care au fost externate în primul val al pandemiei. Dintre acestea, 29,4% au fost reinternate în spital în mai puțin de jumătate de an, iar 12,3% din total au murit. Vârsta media a pacienților a fost de 65 de ani.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) între lunile ianuarie și august 2020. S-au descoperit efecte pe termen lung devastatoare asupra celor care au avut o formă gravă a bolii. Mulți dintre pacienți au semnalat probleme la inimă, diabet și afecțiuni cronice la ficat și rinichi.

Studiu coronavirus: O parte din cei infectați s-au întors în spital

Un exemplu elocvent s-a regăsit la bolile respiratorii. Acestea au fost diagnosticate la 14.140 de persoane după ce au fost externate din spital, iar 6.085 dintre aceștia nu mai suferiseră de ea înainte.

ADVERTISEMENT

În perioada de studiu, reinternările în spital au fost de 3,5 ori mai mari în rândul foștilor pacienți de coronavirus, în timp ce decesele au fost de 7,7 ori mai mari, potrivit Sky News.

Un alt studiu realizat de Universitatea Edinburgh pe mai mult de 1.200 de pacienți a indicat că 55% dintre toți bolnavii au prezentat anomalii cardiace.

ADVERTISEMENT

Cercetările făcute de Universitatea Leicester și de Oficiul Național pentru Statistică (ONS) au adunat peste 47 de mii de persoane.

”Acesta este cel mai mare studiu în rândul persoanelor externate din spital după ce fuseseră internate cu Covid-19. Se pare că oamenii se duc acasă, au efecte pe termen lung, se întorc, și mor.

ADVERTISEMENT

Am consemnat că aproape 30% sunt reinternați, este vorba de mulți oameni. Cifrele sunt foarte mari”, a declarat Kamlesh Khunti, unul dintre autorii studiului efectuat în Marea Britanie, potrivit Telegraph.

ADVERTISEMENT
Tags: