News

O turistă a fost ucisă de o turmă de vaci în Alpii Austrieci. Ce a declanșat atacul

O excursionistă a fost ucisă de o turmă de vaci în Alpii Austrieci, în timp ce cele două fiice ale femeii au fost rănite grav în urma acestui atac neobișnuit.
27.06.2024 | 19:00
O turista a fost ucisa de o turma de vaci in Alpii Austrieci Ce a declansat atacul
O turistă a fost ucisă de o turmă de vaci în Alpii Austrieci. Ce a declanșat atacul. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Poliția din Austria tarnsmite că victima, o femeie în vârstă de 40 de ani, era din regiune și a dorit să se plimbe în Valea Gastein, în apropiere de Salzburg, moment în care a avut loc atacul. De vină ar fi cei doi câini ai femeii, care au speriat vacile.

O turistă a fost ucisă de o turmă de vaci în Alpii Austrieci

De altfel, autoritățile au avertizat de mai multe ori asupra riscului ca bovinele să se sperie de câini. ”Vacile, care au un instinct matern foarte dezvoltat, îşi apără viţeii dacă percep o ameninţare”, au avertizat specialiștii.

ADVERTISEMENT

Excursionista a murit pe loc, în timp ce fiicele sale în vârstă de 20 și 23 de ani au reușit să scape și au chemat ajutoare. Femeile au fost transportate de urgență la spital cu elicopterul și vor fi audiate după ce își revin.

”Circumstanţele (n.r. tragediei) urmează să fie clarificate”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Poliției zonale. Astfel de incidente nu sunt singulare în Austria. În 2017, o femeie care se plimba împreună cu un prieten și cu mai mulți câini în Tirol a murit într-un mod similar. Trei ani mai târziu, o turistă germană a murit călcată în picioare de o turmă.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz femeia era însoțită de câinele său. Fermierii sunt tot mai îngrijorați, mai ales că sunt nevoiți să plătească despăgubiri considerabile victimelor în astfel de situații, mai ales dacă nu au împrejmuit pășunea. Cu toate acestea, o hotărâre judecătorească o găsea vinovată și pe femeie, astfel că despăgubirile plătite de fermieri au fost reduse la jumătate.

Guvernul a publicat deja un ”ghid de conduită pentru turiști” și le cere acestora să păstreze distanța față de turmele de vaci. Mai mult, câinii ar trebui ținuți în lesă și eliberați doar în cazul unui atac. În 2017, un alpinist își găsea o soartă similară, conform The Guardian.

ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști au murit uciși de vaci în Austria

Victima și un prieten își plimbau câinii pe pășune în regiunea Tirol , când a fost atacată. ”Una sau mai multe vaci” au năvălit spre ea, a declarat o sursă din poliție pentru Agenția de Presă din Austria (APA) și l-a ucis pe excursionist.

Incidentul amintește de moartea în 2014 a unui turist german de 45 de ani, înțepat de o vacă într-o altă vale tiroleză în timp ce se plimba într-un grup care includea copii. Soțul și fiul femeii au cerut despăgubiri de 360.000 de euro (310.000 de lire sterline) de la proprietarul vacii într-un dosar civil care nu a fost încă decis.

ADVERTISEMENT

Cazul a supărat comunitatea agricolă din Austria, care se teme că ar putea fi creat un precedent legal în regiunea muntoasă – o atracție turistică populară. Turismul de vară a reprezentat anul trecut 20,8 milioane de nopți de hotel în regiunea Tirol, o creștere de 5,5% față de 2015 și nu departe de totalul de 26,8 milioane de care sa bucurat regiunea în sezonul de schi de iarnă.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”