News

O universitate din România trece la cursuri online până în martie. Facturile mari, una dintre cauzele deciziei

O mare universitate din România revine la cursuri online. Decizia luată de conducerea unității are printre cauze și facturile mari la energie.
17.11.2022 | 07:34
O universitate din Romania trece la cursuri online pana in martie Facturile mari una dintre cauzele deciziei
Cursuri online până în primăvară la o universitate din România. Sursa foto: cbc.ca
ADVERTISEMENT

Deși pandemia de SARS-CoV-2 nu se manifestă cu aceeași intensitate ca în urmă cu doi ani, o universitate din țară revine la cursurile în format online.

Cursuri online până în primăvară la o universitate din România

Membrii Senatului Universității din Craiova au decis, în unanimitate, ca unitatea de învățământ din Dolj să treacă la cursuri online de la sfârșitul lui noiembrie până la jumătatea lunii martie.

ADVERTISEMENT

În acest interval de aproape patru luni, 28 noiembrie 2022 – 19 martie 2023, toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova vor intra în sistem de predare online.

Prorectorul Universității, prof. univ. dr. Nicolae Dumitru, a explicat că examenele se vor ține în continuare faţă în faţă.

ADVERTISEMENT

”Hotărârea de a intra în online a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile – predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice.

Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie – 23 decembrie şi 20 februarie – 19 martie, pentru ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS.

ADVERTISEMENT

De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a spus, miercuri, pentru Agerpres, prorectorul Universităţii din Craiova.

Economia la energie, un motiv din spatele deciziei revenirii la cursuri online

În privința motivelor care au dus la această măsură, prof. univ. dr. Nicolae Dumitru a spus că decizia facultăţilor de a intra în online a avut în vedere valorificarea infrastructurii create în cei doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv este reprezentat de economiile care se vor face la facturile de energie în perioada de iarnă.

”Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de online de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II. 

S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare online, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ online şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea online pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern”, a mai spus prorectorul.

ADVERTISEMENT