News

O vecină a presupusului criminal din Caracal face noi dezvăluiri. Ce a făcut Poliția înainte ca Alexandra Măceșanu să sune la 112

28.07.2019 | 10:57
O vecina a presupusului criminal din Caracal face noi dezvaluiri Ce a facut Politia inainte ca Alexandra Macesanu sa sune la 112

Ies la iveală tot mai multe amănunte revoltătoare despre modul în care ar fi acționat poliția în cazul de la Caracal. O vecină a principalului suspect susține că a sunat de două ori la 112 în noaptea de 24 spre 25 iulie, pentru a raporta o activitate suspectă în fața porții acestuia. Ea a raportat că acolo erau parcate două mașini portbagaj în portbagaj și că crede că ar putea avea legătură cu dispariția fetei. Polițistul de serviciu i-a spus să stea liniștită și a trimis-o la culcare.

Ce ar fi spus polițistul de serviciu femeii care a sunat la 112

Primul apel al vecinei lui Dincă a fost la 3 dimineața. La 5, ea ar fi revenit să ceară informații, moment în care polițistul de serviciu i-ar fi spus să stea linisțită. „Doamnă, culcați-vă liniștită. Sunt mașinile Poliției. Nu le mai păziți, doamnă! Nu trebuie să stați dumneavoastră trează ca să o găsim pe fata”, ar fi fost dialogul de la 112 dintre vecină și polițistul de serviciu, conform g4media.ro. Acest lucru înseamnă că polițiștii ar fi avut deja o posibilă locație suspectă chiar din dimineața zilei de joi, 25 iulie.

Ulterior, la ora 11, Alexandra a reușit să sune la 112 de pe un telefon al criminalului, însă autoritățile au descins abia după 19 ore la locuința lui Gheorghe Dincă. Se presupune că bărbatul ar fi violat-o și ucis-o pe fată, iar ulterior i-a incinerat cadavrul. Cercetările sunt în plină desfășurare, iar anchetatorii caută și duminică noi probe care să ateste vinovăția lui Dincă, mai ales că acesta a refuzat să coopereze cu autoritățile.

Polițiștii ar fi avut cu o zi înainte de crimă o posibilă adresă suspectă. Foto: Digi24

Fostul șef al Poliției Caracal spune că acțiunea oamenilor legii a fost perfectă

În schimb, fostul șef al Poliției Caracal, Nicolae Mirea, a declarat că este foarte mulțumit de modul în care au acționat polițiștii aflați în subordinea sa, în cazul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită și presupusă a fi fost ucisă, tranșată și incendiată.

„Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziţia. La percheziţii fiecare forţă şi-a făcut treaba ei. Nu ştiu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic mi-a făcut un proces verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziţia s-a făcut sub comanda procurorului. Poliţistul acolo a fost un executant (…) „Nu, nu (nu am ce să îmi reproşez, mie şi echipei – n.r.). S-a acţionat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca poliţişti am asigurat perfect, nu se putea altfel”,, a declarat Mirea.