Sport

O vedetă a naționalei României este în pericol să rateze Europeanul de handbal feminin. Zece absențe de marcă în tabăra „tricolorelor”. Exclusiv

Echipa națională de handbal feminin se confruntă cu probleme de lot înainte de Campionatul European. Cine este marea absentă de la turneul final.
24.10.2022 | 13:34
O vedeta a nationalei Romaniei este in pericol sa rateze Europeanul de handbal feminin Zece absente de marca in tabara tricolorelor Exclusiv
Crina Pintea are 79 de meciuri pentru naționala României. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Naționala antrenată de Florentin Pera s-a reunit pentru Campionatul European de handbal feminin din Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

Crina Pintea, marea absență a României de la Campionatul European?!

Crina Pintea a suferit o accidentare la șold la meciul cu Vipers din Liga Campionilor. Din informațiile FANATIK, sunt șanse mici ca vedeta naționalei să se recupereze în timp util. Dar, un răspuns final va fi aflat zilele următoare, după o serie de investigaţii.

ADVERTISEMENT

Pivotul naționalei s-a prezentat la reunire, însă nu a venit în echipament la fel ca celelalte coechipiere.

Crina Pintea, prezentă la reunirea lotului național
Crina Pintea, prezentă la reunirea lotului național

Florentin Pera are mari bătăi de cap în alinierea unei echipe competitive, după ce nu mai puțin de alte nouă jucătoare vor rămâne acasă, nefiind vaccinate sau accidentate. EHF impune drept condiție obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 pentru a participa la Campionatul European.

ADVERTISEMENT

Ce absențe mai are România la Campionatul European

Printre jucătoarele nevaccinate, care nu vor fi în lotul convocat de Florentin Pera se numără Bianca Harabagiu, Andra Moroianu, Alina Ilie, Denisa Dedu, Anca Polocoşer, Daria Bucur şi Cristina Laslo, așa cum site-ul nostru a anunțat.

Și veștile proaste continuă pentru Florentin Pera. Din informațiile FANATIK, Sorina Grozav are o stare de răceală la reunire. Jucătoarea a efectuat un test COVID-19, iar rezultatul a fost negativ.

ADVERTISEMENT

Cum arată lotul României pentru Campionatul European

  • Portari: Iulia Dumanska, Diana Ciucă, Daciana Hosu
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Corina Lupei
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Sorina Grozav (răcită), Bianca Bazaliu, Diana Lixăndroiu
  • Centri: Eliza Buceschi, Laura Pristăvița
  • Interi dreapta: –
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu, Alexandra Badea, Mihaela Mihai
  • Pivoţi: Crina Pintea (accidentată), Lorena Ostase, Andreea Țîrle

Florentin Pera e îngrijorat înainte de Euro 2022: „Ne-am confruntat cu o situație complicată în formarea lotului”

Antrenorul naționalei României a vorbit pentru FANATIK despre problemele de lot: „Ne-am confruntat cu o situație complicată în formarea lotului. Una din condițiile obligatorii de participare la Campionatul European din acest an este ca fiecare jucătoare să aibă schema completă de vaccinare, inclusiv booster. 

ADVERTISEMENT

Este un drept al fiecăruia în parte, ţine de sănătate nu de partea sportivă. Astfel, pe lângă Laslo, Bucur, Miticuş, Zamfirescu, cu probleme medicale, se adaugă şi alte jucătoare.

Situaţia iniţială a fost şi mai dificilă, însă o parte importantă din cadrul lotului au acceptat şi înţeles condiţiile impuse de regulament. Vom alinia un mix de jucătoare cu experienţă şi tinere, cinci dintre ele fiind debutante la un turneu final”, a concluzionat Florentin Pera.

  • 10 absențe va avea România la Campionatul European
  • 5 debutante are Florentin Pera în lotul României
ADVERTISEMENT