Fotbal intern

Alexe, destinaţie SURPRIZĂ! Vîndut la PREŢ REDUS!

La nivel teoretic, plecarea lui George Ţucudean în vară, cînd atacantul va reveni după împrumutul de la Standard Liege, n-ar trebui să fie o mare problemă pentru Dinamo. Asta pentru că locul...
13.05.2014 | 16:50
Alexe destinatie SURPRIZA Vindut la PRET REDUS
ADVERTISEMENT

La nivel teoretic, plecarea lui George Ţucudean în vară, cînd atacantul va reveni după împrumutul de la Standard Liege, n-ar trebui să fie o mare problemă pentru Dinamo. Asta pentru că locul său ar trebui să fie luat de Marius Alexe, care a revenit în “Ştefan cel Mare” după ce a fost împrumutat un sezon în Serie A, la Sassuolo. Atacantul nu a reuşit să se impună în prima parte a sezonului, iar în cea de-a doua s-a confruntat cu mari probleme medicale, după ce a suferit o ruptură de ligamente încrucişate. Iar problema unui transfer definitiv la echipa italiană nu pare a se pune, chiar dacă Sassuolo are prima opţiune de transfer pentru o sumă care era cifrată, în urmă cu un an, la 1,5 milioane de euro.

Mordovia a bătut palma cu Alexe

Aceşti bani ar fi trebuit să se adauge celor 600.000 de euro pe care peninsularii i-au achitat deja pentru Alexe în urmă cu un an, împrumutat pe un sezon. Cum Sassuolo nu a manifestat nici cea mai mică intenţie să activeze opţiunea, se pare că atacantul va rămîne la Dinamo. Problema este că jucătorul îşi doreşte să joace tot în străinătate, doleanţă împărtăşită şi de oficialii clubului din “Ştefan cel Mare”. Oferte nu au prea fost, însă, pentru jucător, unicul interes exprimat pînă acum provenind din partea ruşilor de la Mordovia Saransk, echipa ca şi promovată în prima ligă. Mai mult, conform surselor FANATIK.RO, jucătorul s-a înţeles verbal cu reprezentanţii ruşilor, urmînd ca în următoarele zile să se semneze şi actele. Tocmai din această cauză, pentru a-l readuce în atenţia echipelor din străinătate, conducerea i-a stabilit un preţ mult mai accesibil decît în trecut, dar şi o sumă “chilipir” în cazul împrumutului pentru încă un sezon.

ADVERTISEMENT

Valoarea i-a scăzut la mai puţin de jumătate!

În urmă cu un an, suma de pornire pentru un transfer al lui Marius Alexe era de 2,5 milioane de euro, în timp ce oficialii s-au gîndit acum că şi 1,2 milioane ar fi o sumă bună. Şi pentru a asigura orice doritor că atacantul este o afacere bună, “cîinii” sînt dispuşi să-l împrumute un an pentru doar 250 mii de euro, sumă negociabilă, adică jumătate din banii pe care Sassuolo i-a virat în conturile roş-albilor în vara lui 2013! Reţeta financiară pare una pe placul Mordoviei, echipă care în acest sezon revine în prima divizie a Rusiei şi care doreşte să-l încerce un an pe atacantul dinamovist. Chiar dacă vine după o accidentare gravă, şefii echipei din Saransk au încredere că el va beneficia de cea mai bună pregătire fizică din partea lui Yuksel Yesilova, om alături de care a mai lucrat la Dinamo şi care a fost proaspăt numit secund al echipei ruseşti. Astfel, “cîinii” ar urma să încaseze banii în două rate, 125 mii de euro în august şi 125 mii de euro în ianuarie 2015.

Salariul, incompatibil cu situaţia de la Dinamo

Motivul iminentei plecări a lui Alexe de la Dinamo ţine şi de latura salarială a jucătorului. Cu o remuneraţie de peste 25.000 de euro pe lună în Serie A, atacantul consideră întoarcerea în “Groapă” un uriaş pas înapoi din punct de vedere financiar, avînd în vedere că la Dinamo va primi o sumă de patru ori mai mică. Chiar şi aşa, conducătorii din “Ştefan cel Mare” consideră salariul lui Alexe, de aproximativ 6.000 de euro pe lună, unul prea mare şi incompatibil cu actualul proiect al lui Dinamo, mai ales că nu există siguranţa că Marius va da randamentul excelent pe care l-a avut în sezonul 2012-2013, ultimul în tricoul bucureştenilor. În comparaţie, dacă se poate face o comparaţie, în Rusia ar urma să încaseze aproximativ 20.000 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Grigore, cotat la un milion de euro

Pe lîngă faptul că vrea să-l vîndă pe Alexe la Mordovia Saransk, Dinamo i-a fixat un preţ “special” şi lui Dragoş Grigore. Tocmai faptul că omul care poartă banderola de căpitan al “cîinilor” este în atenţia mai multor echipe, printre care Rizespor, Toulouse, Genclerbirligi şi Changchun Yatai, i-a determinat pe şefii din “Groapă” să ceară în schimbul său un milion de euro, cu toate că o sumă situată între 700 şi 800 de mii de euro ar fi una de asemenea interesantă pentru aceştia. Totuşi, conform informaţiilor FANATIK.RO, Grigore nu agreează prea mult un contract în Rusia, el preferînd să ajungă la Gencler, acolo unde ar fi coleg cu un alt român, Bogdan Stancu.

6 meciuri a jucat Marius Alexe în Serie A pentru Sassuolo

7 goluri a marcat Dragoş Grigore pentru Dinamo în acest sezon în Liga 1 şi Cupă, toate din lovituri de la 11 metri!

ADVERTISEMENT