Life

O vedetă de la noi, umilită pe litoral! Crina Matei vorbește despre calvarul turiștilor: ”Saltele murdare, șezlonguri infecte, pline de dejecții”

Crina Matei, una dintre vedetele teatrului românesc, a trecut printr-o umilință greu de suportat, în situația ei fiind alte mii de turiști de pe litoral.
21.08.2022 | 16:16
O vedeta de la noi umilita pe litoral Crina Matei vorbeste despre calvarul turistilor Saltele murdare sezlonguri infecte pline de dejectii
Crina Matei, șocată de comportamentul unor oameni, la malul mării / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Crina Matei, una dintre cele mai frumoase actrițe de la noi, a trecut printr-o serie de experiențe traumatizante la Marea Neagră. Invitată să cânte într-unul dintre hotelurile de lux de la Eforie Nord, vedeta a avut surpriza să constate că, indiferent de locul și luxul unde ești cazat, ca turist trebuie să înghiți umilințe, pe plajă.

Crina Matei, umilită la malul Mării Negre! A îndurat un adevărat calvar

Crina Matei povestește, că după două luni petrecute pe litoralul românesc – fiind invitat permanent al unul hotel, seara, pentru recitaluri muzicale la terasă – a ajuns la o concluzie pesimistă. Și, pentru a ilustra cele pățite, cu umor, frumoasa artistă a povestit ce a pățit la prima oră a dimineții.

ADVERTISEMENT

”Fac acest experiment de doua luni de zile încheiate. Fix ca un turist obișnuit de bună credință, civilizat și naiv. Dar nu prost. Mă postez la 7 dimineața, cuminte în fața cortului cu saltele multe, murdare și jilave. Am mereu 4 vouchere de la resortul unde sunt cazată.

E dreptul meu la ele. Și-n schimb, după ce spun zâmbind politicos “bună dimineața”, începe aventura”, povestește Crina Matei. Doar că aventura este, în fapt, o luptă în care turistul obișnuit este doar… umilit.

ADVERTISEMENT

Turiștii, în luptă cu mizeria și indiferența celor responsabili

Crina Matei a făcut un rezumat cât se poate de elocvent la ceea ce găsește fiecare turist pe plajele de la malul Mării Negre, zi de zi. Și cum, de fapt, cei responsabili nu fac nimic în a se amuza de umilința la care sunt supuși cei care, în principiu, le plătesc salariul.

”Saltelele murdare și umede n-au elastic. Nu-i nimic, le înnod eu într-un fel, zic. Șezlongurile sunt infecte și ele. Ude, pline de dejecții de tot felul. O oră încheiată, după ce cu acreală doamna de la cort îmi pune-n brațe un prosop rămas de la un turist de ieri, șterg cu hărnicie șezlongurile și măsuțele.

ADVERTISEMENT

Asta spre amuzamentul băieților deștepți, aflați acolo să facă ei aceste acțiuni. Umbrela imensă și cam șubredă mi-o deschid tot singură, nereușind decât după multe încercări, firește, tot sub privirile și tăvălirile de râs ale distinșilor domni de la șezlonguri și ale bărbaților ce s-au așezat pe cearceafuri, fapt, care mă face să-i cam calc pe cap”, povestește Crina Matei.

Vedeta, umilită de angajații de pe plaja din Eforie Nord

Din păcate, experiența umilinței nu ar fi fost totală dacă vedeta nu ar fi avut și o discuție cu angajații de acolo. Care, parcă puși să își bată joc de turiști, după ce s-au amuzat pe seama ei, au avut grijă să o facă să se simtă cât se poate de jenată.

ADVERTISEMENT

”După o ora de amenajări de plajă, mă așez pe șezlong, mutând poziția acestuia, căci între timp nici soarele nu mai e unde a fost. Vine gibonelul amuzat și-mi spune că m-a văzut “șefu’” și nu pot muta șezlongul.

Mă revolt, evident, iar omul nostru școlit la “școala vieți” conchide: “Auzi, cuconă, prea te dai vedetă. Pentru mine ești doar turist. Hai, ține tel deschis, că te caut eu”!”, povestește, cu amărăciune, frumoasa Crina Matei.

Crina Matei, șocată de comportamentul unor oameni

La începutul acestei veri, Crina Matei povestea cum a fost la un pas să fie victima unui accident de circulație, în Eforie Nord. Vedeta, care traversa regulamentar, a fost salvată doar de noroc, o mașină, în plină viteză, trecând la câțiva centrimetri de ea.

”Era să mă calce un cetățean pe o trecere de pietoni de la Eforie Nord. Eu m-am instalat aici, sunt cu programul artistic într-un spațiu minunat. Dar sunt niște giboni care încearcă să ne calce cu mașina, pentru că ei trebuie să meargă cu viteză (…)

M-a văzut că eram pe trecere, erau și părinți cu copii, oamenii vin de la plajă totuși… Și trebuie să fii atent, oamenii vin de la soare, sunt obosiți, copiii sunt agitați, se mai smulg din mâini… Nu poți să mergi în halul ăla, cu viteza aia, trebuie un pic de prevenție, totuși. Era să mă izbească pe mine…”, povestea, pentru FANATIK, Crina Matei.

ADVERTISEMENT