News

O victimă a exploziei de la Petromidia contrazice comunicatele oficiale: „Eu abia mă ridic din pat, ei spun că îmi revin repede”

O victimă a exploziei de la Petromidia contrazice comunicatele oficiale pe care compania le-a transmis către presă
04.07.2021 | 20:10
O victima a exploziei de la Petromidia contrazice comunicatele oficiale Eu abia ma ridic din pat ei spun ca imi revin repede
ADVERTISEMENT

Compania Rompetrol a transmis un comunicat prin care a anunțat că unul dintre răniții din incendiul de la Petromidia din Năvodari, județul Constanța este deja într-o stare mult mai bună.

„Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenția chirurgicală de vineri seară.

ADVERTISEMENT

O victimă a exploziei de la Petromidia a contrazis comunicatele oficiale

Cadrele medicale de la Spitalul Judetean Constanta estimează că in perioada urmatoare acesta va fi externat”, a notat Rompetrol.

Bărbatul a reacționat imediat și a explicat că, în acest moment, starea lui nu este deloc una bună și are nevoie de ajutor constant.

ADVERTISEMENT

Conform portalului Replica, bărbatul de 27 de ani spune că „abia pot să merg la toaletă. O fractură de os nu se repară în patru zile. Să vă fie rușine!”.

Încadrat pe postul de operator, acesta nu a ezitat și a transmis un mesaj prin care a negat informarea oficială. „Nu știu cine oferă aceste informații, dar sunt total eronate.

ADVERTISEMENT

Eu abia mă pot ridica din pat (cu sacrificii foarte mari și ajutor din partea asistentelor) să merg până la toaletă și ei deja oferă informații că îmi revin foarte repede și mai am puțin și joc și fotbal.

O fractură de os nu se repară în 4 zile. Să vă fie rușine! Semnat tânărul de 27 de ani”, a afirmat angajatul Petromidia.

ADVERTISEMENT

Între timp, KMG International a anunţat că starea celor doi răniţi cu arsuri de la Rafinăria Petromidia, internaţi în Bucureşti, este stabilă, iar ei ar putea fi transferaţi la o clinică de specialitate din Europa, primind acordul medicilor în acest sens.

Și premierul Florin Cîţu a afirmat că, cel mai probabil, transferul acestor pacienţi ar urma să fie făcut luni. „De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a adăugat şeful Guvernului.

„În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia.

Am discutat atât cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în ţară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluţie mai bună, trebuie demarată procedura.

Mă bucur că în urma intervenţiei mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate.

Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

ADVERTISEMENT