Life

O vulpe a fost surprinsă la Palatul Cotroceni. Ce spune un medic veterinar despre prezența animalului în zonă

Imagini complet neașteptate chiar din centrul Bucureștiului. O vulpe a fost fotografiată în apropiere de Palatul Cotroceni chiar în această seară.
02.12.2022 | 22:36
O vulpe a fost surprinsa la Palatul Cotroceni Ce spune un medic veterinar despre prezenta animalului in zona
O vulpe a fost surprinsă în urmă cu puțin timp chiar lângă Palatul Cotroceni din București. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O întâmplare inedită a avut loc în urmă cu foarte puțin timp în apropiere de Palatul Cotroceni din centrul Capitalei.

O vulpe se juca cu pisicile maidaneze aproape de Palatul Cotroceni

Mai exact, este vorba despre intersecţia străzilor Herescu cu Petrini, între Casa Poporului şi Grădina Botanică. Acolo, o vulpe a fost surprinsă în timp ce se juca cu pisicile maidaneze.

ADVERTISEMENT

Vulpea era extrem de blândă, lucru anormal pentru un astfel de animal. În acest sens, cei de la dcnews.ro au contactat un medic veterinar pentru un punct de vedere.

Medicul Dragoș Vișan susține într-adevăr că un astfel de comportament extrem de prietenos cu pisicile, dar și cu cei din jur, este unul anormal pentru o vulpe.

ADVERTISEMENT

El a adus în discuție virusul rabic, care poate afecta sistemul nervos al unui animal, iar de aici, poate apărea și schimbarea de comportament.

Aceasta ar putea fi explicația pentru care vulpea de lângă Palatul Cotroceni nu se ferește deloc nici de pisici și nici de prezența oamenilor din zonă.

ADVERTISEMENT

Ce pericol ar putea să ascundă vulpea de lângă Palatul Cotroceni

Într-un scenariu sumbru, spune medicul, există posibilitatea ca vulpea să trimită virusul rabic pisicilor de pe stradă, iar de aici, situația poate deveni un pericol pentru sănătate.

Medicul a mai precizat că în cazul în care o astfel de situație s-ar adeveri, iar vulpea ar fi într-adevăr, turbată, atunci, autoritățile ar fi nevoite să prindă toate pisicile din zonă.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, ar putea exista riscul ca virusul să fie transmis de la pisici la câini, iar mai apoi, în cazuri grave, chiar și la oameni.

”Autorităţile responsabile ar trebui, ulterior, să prindă şi pisicile din zonă, în cazul în care vulpea se va dovedi a fi turbată.

Vulpea în cauză chiar pare să aibă aceste semne de schimbări de comportament, astfel că există şi acest risc”, a spus medicul veterinar, pentru dcnews.ro.

Există însă și scenariul optimist în care vulpea a venit să caute mâncare, a mai spus medicul, având în vedere problema șobolanilor din anumite zone, care posibil să fii atras animalul.

Până acum, alte detalii despre vulpea de lângă Palatul Cotroceni nu se cunosc încă.

Amintim că anul trecut, o vulpe a fost surprinsă în orașul Constanța.

ADVERTISEMENT
Tags: