Fotbal international

O zi cu Vali Mihăilă la Parma: „Nu e ca la noi, 2-3 ore… Pleacă la 9 dimineața, vine la 6 seara” Exclusiv

22.02.2021 | 21:45
ADVERTISEMENT

Tatăl lui Valentin Mihăilă a dezvăluit pentru FANATIK cum arată o zi a fotbalistului la Parma. Marian Mihăilă spune că nivelul din Italia este foarte ridicat, iar acest lucru ar putea să-l ajute pe fiul său să crească în evoluții. „Nu e ca la noi, două sau trei ore de antrenament. Pleacă la ora 09:00 și vine la ora 18:00.” 

Mihăilă își face încet, dar sigur, un nume în Italia. Fotbalistul a fost titular în jocul cu Udinese și a avut o evoluție foarte bună, fiind lăudat de toată lumea. Din păcate, echipa sa nu a putut ține de avantajul de două goluri și a reușit doar o remiză cu Udinese.

ADVERTISEMENT

Coleg cu jucătorul transferat de la Universitatea Craiova, Dennis Man este în perioada în care abia ia contact cu tot ce înseamnă Italia și mai are nevoie de timp să se acomodeze.

Cum arată o zi din viața lui Valentin Mihăilă la Parma: „Nu e ca la noi. Pleacă la 09:00 și vine la ora 18:00 seara. Am stat mai mult singur când am fost la el”

La cum a arătat jocul său în ultima perioadă, Mihăilă ar putea să devină un jucător important pentru Parma. Are deja un gol marcat, în Cupa Italiei, cu Lazio, iar internaționalul U21 al României așteaptă să puncteze pentru prima dată și în prima ligă a Italiei. În ultimul meci oficial, Valentin Mihăilă a obținut o lovitură de pedeapsă și a avut nenumărate incursiuni spre poarta adversă.

ADVERTISEMENT

Tatăl său, Marian Mihăilă, a fost alături de fiul său în momentul în care a semnat cu Parma și a stat câteva zile în Italia pentru a se asigura că Vali se acomodează cât mai bine. Totuși, tatăl jucătorului de 21 de ani a stat mai mult singur, lucru dezvăluit pentru FANATIK: „Singurul lucru pe care mi-l doresc este să aibă continuitate în străinătate. Acolo e cu totul altceva, nu e ca la noi, două sau trei ore de antrenament. Am stat la el în Italia și mai mult am stat singur. Pleacă la ora nouă dimineața și vine seara la ora șase..și atunci ne mirăm ce fotbal au ei și cum rezistă fizic.

Silviu Bogdan, Valentin Mihăilă, Marian Mihăilă
Silviu Bogdan, descoperitorul fotbalistului de milioane al Parmei, Valentin Mihăilă și tatăl său, Marian Mihăilă

Am rămas impresionat. Dacă au șansă și rămân în Seria A ar conta foarte mult pentru formarea lui pentru viitor, sunt alte condiții,” a mai spus tatăl lui Valentin Mihăilă pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Nu l-au interesat niciodată banii. Visul său este să joace fotbal.” Cum se simte Mihăilă din punct de vedere fizic

Valentin Mihăilă a bifat primul meci ca titular pentru Parma, iar laudele la adresa sa continuă să curgă: „A surprins prin curaj, hotărâre, pericol, înclinația de a încerca poarta și inteligență în mare parte a jocului. Valentin Mihăilă, tânărul născut în 2000, se poate declara mulțumit. A șaptea sa prezență în tricoul Parmei a fost onorată. A fost decisiv în prima repriză, când a reușit să obțină un penalty împotriva friulanilor, iar apoi s-a dovedit a fi un ghimpe pentru apărarea lui Udinese,” stă scris pe Parma Live.

Pe Mihăilă nu îl interesează sumele primite din fotbal, ci își dorește să evolueze cât mai mult:  „Eu cred că va juca, are ambiție în el, asta își dorește. Acesta este visul lui. Nu l-a interesat niciodată pe ce bani joacă, l-a interesat doar fotbalul. Are tăria asta să treacă, chiar dacă a stat cât a stat și în postura de rezervă. Eu l-am încurajat mereu că o să vină și rândul lui și uite că atunci când a intrat a făcut-o bine, mă bucură foarte mult,” a mai declarat Marian Mihăilă, tatăl fotbalistului, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Problemele medicale prin care a trecut Valentin Mihăilă sunt de domeniul trecutului, lucru confirmat și de tatăl său: „Din fericire, Vali nu a mai simțit nicio durere, e bine din punct de vedere medical.”

  • 8,5 milioane de euro a primit Universitatea Craiova în schimbul lui Valentin Mihăilă
  • 8 meciuri și un gol are Mihăilă la Parma

 

 

ADVERTISEMENT