News

Video. Oameni aflaţi într-o staţie de autobuz din Capitală, stropiţi cu dezinfectant

07.04.2020 | 19:16
Video Oameni aflati intro statie de autobuz din Capitala stropiti cu dezinfectant
ADVERTISEMENT

Mai mulți cetățeni din Capitală care s-au aflat marți într-o staţie de autobuz din Capitală au cunoscut pe pielea lor vigilența autorităților. Fără voia lor, aceștia au ”beneficiat” de o dezinfecție în plină zi.

Oameni aflaţi într-o staţie de autobuz din Capitală, stropiţi cu dezinfectant

Autoritățile din București au demarat în această perioadă o amplă campanie de dezinfecție a străzilor din oraș.

ADVERTISEMENT

Mai multe mașini speciale împrăștie zilnic dezinfectant menit să prevină răspândirea coronavirus. Marți, o parte dintre locuitorii Capitalei au fost dezinfectați la propriu de autorități.

În cartierul Grozăvești, un cititor aflat în trafic a surprins imagini cu o serie de mașini ale autorităților care au dezinfectat tot ce au prins în cale. ”Victime” principale au căzut oamenii aflați în stația de autobuz din zonă, dar și alți trecători.

ADVERTISEMENT

Încadrate de mașini ale poliției, echipajele cu dezinfecția împrăștiat soluție lichidă prin zonă, deși în apropiere erau mai multe mașini. Cei aflați la volanul celorlalte autovehicule au fost nevoiți să pună în funcțiune ștergătoarele.

Organizația Mondială a Sănătății: Spălatul străzilor cu detergent ajută la limitarea răspândirii noului coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că spălatul străzilor cu detergent ajută la limitarea răspândirii noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Imediat, primarii de sectoare s-au grăbit să își dezinfecteze zonele aflate în subordine, atât de la sol, cât și din aer. O parte dintre măsuri sunt repetate, lucru pe care l-am văzut și în Grozăvești.

Cercetătorii Politehnicii București au descoperit un nou tip de dezinfectant

Recent, cercetătorii din cadrul Universității Politehnica București au reușit să inventeze un nou tip de dezinfectant împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de rectorul instituției, Mihnea Costoiu, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, dezinfectantul respectiv poate fi produs extrem de rapid în cantități uriașe și are un impact redus asupra mediului.

”Cercetătorii Universității Politehnica din București (UPB) au inventat un nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19. Soluția este bazată pe produsul BLUE, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Marine Research București și Biotehnos București.

Noul dezinfectant poate fi produs rapid în cantități mari și are impact redus asupra mediului – calități pe care majoritatea produselor comerciale încă nu le-au dezvoltat.”, a scris Costoiu pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT