News

Oameni de afaceri și politicieni din Rusia au beneficiat deja de un vaccin experimental anti Covid-19 încă din aprilie

20.07.2020 | 12:05
Oameni de afaceri si politicieni din Rusia au beneficiat deja de un vaccin experimental anti Covid19 inca din aprilie
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care lumea se luptă contra-cronometru pentru găsirea unui vaccin anti Covid-19, elita din Rusia pare că a furat startul și a beneficiat deja de un astfel de tratament.

Se pare că mai mulți oameni de afaceri și politicieni din această țară au beneficiat deja de un vaccin experimental anti coronavirus încă din luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Cei care au lucrat la acest vaccin sunt extrem de optimiști și speră ca până la finalul lunii viitoare acest tratament să intre în circulație și pentru restul populației.

Oameni de afaceri și politicieni din Rusia au primit deja vaccinul experimental anti Covid-19

Recent, Rusia a ieșit public pe piață și a anunțat că, până la finele lunii septembrie, ar putea scoate pe piață un vaccin care să neutralizeze Covid-19. Mai mult, rușii chiar au dezvăluit vineri un acord cu AstraZeneca pentru a produce un vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de către gigantul farmaceutic și Universitatea Oxford.

ADVERTISEMENT

La doar câteva zile după acest eveniment, publicația Bloomberg a făcut o dezvăluire de proporții despre faptul că, în Rusia, mai mulți oameni înstăriți din elită au primit deja un vaccin experimental Covid-19.

Interesant este că acesta a fost distribuit încă din aprilie, o perioadă în care multe companii farmaceutice erau la începutul stadiului de studiere a unui astfel de tratament.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației amintite, o serie de oameni de afaceri, miliardari, directori de companii şi oficiali guvernamentali au primit doze ale unui vaccin experimental, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, încă din luna aprilie.

Rusia, alături de China, SUA, Marea Britanie și alte mari puteri se află într-o luptă în urma căreia vor să lanseze imediat un vaccin împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Institutul Gamaleya a finalizat un proces de testare pe oameni, în care a fost implicat personal militar, însă rezultatele acestuia nu au fost publicate. Prima fază de testare a vaccinului pe oameni finanţat de statul rus a implicat 40 de oameni, iar în următoarea etapă grupul se va mări.

Oficialii de la Kremlin nu au comentat dezvăluirile Bloomberg

Puterea de la Moscova nu a dorit să comenteze aceste informații apărute în presă. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin nu a răspuns atunci când a fost întrebat dacă Vladimir Putin sau alţi oficiali din administraţia prezidenţială au beneficiat de acest vaccin.

Cert este că ruşii se află într-un stadiu avansat al dezvoltării vaccinului, comparativ cu ţările vestice. Specialiştii spun că în luna august urmează o nouă rundă de teste, pe mii de oameni din Rusia, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, fiind de aşteptat ca vaccinul să fie distribuit la nivel naţional în septembrie.

ADVERTISEMENT