News

Oamenii au uitat de distanțare socială și au sărutat sicriul lui ÎPS Pimen. Copiii nu au făcut excepție. Video

20.05.2020 | 23:28
Oamenii au uitat de distantare sociala si au sarutat sicriul lui IPS Pimen  Copiii nu au facut exceptie Video
ADVERTISEMENT

Enoriașii au încălcat regulile de distanțare socială la priveghiul lui ÎPS Pimen, răpus de Covid-19. Oamenii au sărutat sicriul și crucea aflate în biserica „Sfântul Gheorghe” de la Mănăstirea „Sfântul Ioan” din Suceava.

Oamenii au sărutat sicriul lui ÎPS Pimen, uitând de regulile de distanțare socială

Trupul neînsuflețit al fostului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a fost depus în biserica „Sfântul Gheorghe” pentru ca oamenii să-și poată lua rămas bun de la înaltul prelat al Bisericii.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unii oameni au uitat de măsurile de protecție și și-au dat jos măștile de protecție și mănușile pentru a atinge și săruta sicriul.

Priveghere și rugăciune pentru IPS PĂRINTE PIMEN

Priveghere și rugăciune pentru IPS PĂRINTE PIMEN

Posted by Doxologia on Wednesday, 20 May 2020

Peste 400 de credincioși au venit la Mănăstirea „Sfântul Ioan” și au intrat în biserică în grupuri de câte 4-5 persoane, pentru a-și lua rămas bun de la ÎPS Pimen.

ADVERTISEMENT

Oamenii prezenți la priveghi au uitat, însă, de pericolul infectării cu Covid-19 și au sărutat sicriul sau icoana și crucea de lângă sicriu.

În imaginile surprinse de camerele video în timpul slujbei, nu doar adulții au recurs la acest gest ci și copiii. Conform Adevărul, șeful ISU Suceava, Costică Gheață, a luat legătura cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și le-a solicitat să impună regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă sicriul în care se afla ÎPS Pimen a fost delimitat cu un cordon pentru ca oamenii să nu se mai poată apropia prea mult de acesta.

ÎPS Pimen s-a stins din viață după ce a stat mai bine de o lună internat la Institutul „Matei Balș”. Pimen fusese transferat cu elicopterul de la Suceava, lucru care a adus critici din rândul oamenilor care le-au reproșat autorităților că i-au oferit lui Pimen regim preferențial.

ADVERTISEMENT

Slujba înmormântării va avea loc vineri, 22 mai, după care ÎPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihastria Putnei, așa cum și-a dorit Pimen înainte să moară.

 

ADVERTISEMENT
Tags: