News

Oamenii de știință au aflat de ce unii tineri sănătoși mor după ce s-au infectat cu Covid-19. „Sute de mii de vieți ar putea fi salvate”

25.09.2020 | 17:57
Oamenii de stiinta au aflat de ce unii tineri sanatosi mor dupa ce sau infectat cu Covid19 Sute de mii de vieti ar putea fi salvate
Cercetătorii au descoperit de ce unii tineri mor de Covid-19. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință par să fi aflat de ce Covid-19 provoacă daune serioase în organismul unor persoane aparent sănătoase.

Din păcate, cu toate că sunt aproape de un răspuns științific, cercetătorii nu au momentan toate datele problemei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, un lucru e cert: sute de mii de oameni au murit după ce s-au infectat cu Covid-19, iar dintre acestea există destule cazuri de oameni aparent sănătoși care au pierdut bătălia cu boala.

Cercetătorii au aflat de ce unii tineri mor răpuși de Covid-19

Sciencealert.com a încercat să explice de ce unii oameni sănătoși mor de Covid-19, în timp ce alții nu au nici măcar un singur simptom.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor studii noi, oamenii de știință au descoperit un mecanism prin care pot explica, oarecum, de ce boala omoară anumiți oameni sănătoși.

Cercetărorii au găsit o explicație „moleculară” și de ce bărbații par să fie mai afectați de Covid-19 decât femeile.

ADVERTISEMENT

Lucrările științifice la care face referire publicația sciencealert.com susțin că Interferonul de Tip 1 ar fi cheia rezolvării acestor probleme.

Interferonii (IFN) sunt proteine naturale produse de către celule ale sistemului imunitar de cele mai multe vertebrate, ca răspuns la provocările de agenți străini, cum ar fi viruși, paraziți și de celule tumorale.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în cazul anumitor persoane producția de interferon e blocată. Se pare că mai bine de 10% din totalul oamenilor infectați cu Covid-19 au o reacție bizară în corp, prin care anticorpii se luptă cu interferonul. Astfel, pe principiul când doi se bat al treilea câștigă, SARS-CoV-2 profită de acest conflict dintre anticorpi și interferon și face daune în organism.

Mai mult, 3.5% din totalul persoanelor au anumite mutații genetice care opresc interferonul să funcționeze așa cum ar trebui. Deși această descoperire nu acoperă în totalitate toate cazurile de infectare cu Covid-19, ar putea, totuși, să salveze sute de mii de vieți.

Aceste descoperiri ne arată că Interferonul de Tip 1 e de multe ori cauza formelor grave de Covid-19”, a explicat Jean-Laurent Casanova, un cercetător de top din SUA.

„Aceste probleme legate de interferon pot fi tratate cu diferite medicamente existente”, a completat specialistul.

Mai mult, cercetătorii par să fi înțeles de ce bărbații sunt mai vulnerabili în fața bolii. „Interesant, 94% din cazurile în care anticorpii atacă interferonul sunt înregistrate la bărbați”, a declarat Stuart Tangye, un alt cercetător de top.

Așadar, cu toate că mai există multe necunoscute atunci când vine vorba de infectarea cu noul coronavirus, cercetătorii cred că piesa de puzzle care face referire la Interferonul de Tip 1 ar putea salva foarte multe vieți în viitorul apropiat, dacă informația va fi tratată cu maximă seriozitate.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune...
Viața bate filmul. Dezvăluirile incredibile ale unei foste spioane a Moscovei. Ce spune despre Putin și războiul din Ucraina
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea...
A rămas fără plămân, după ce a fost operat de cancer, deşi avea TBC. Despăgubiri uriaşe pentru un pacient din Capitală după 9 ani de procese 
Vedeta care va împlini 75 de ani, dar arată ca o adolescentă! Îşi...
Vedeta care va împlini 75 de ani, dar arată ca o adolescentă! Îşi caută iubit, la 12 ani după divorţ: Poate fi intimidant!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
Au INTRAT BANII de VOUCHERE! Cea mai bună VESTE
Au INTRAT BANII de VOUCHERE! Cea mai bună VESTE
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat...
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Salarii mai mari pentru acești români. Câți bani vor primi în plus
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic...
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani
De ce a refuzat regele Ferdinand unirea Ungariei cu România. Cine l-a sfătuit...
De ce a refuzat regele Ferdinand unirea Ungariei cu România. Cine l-a sfătuit să nu fie de acord