News

Oamenii de știință confirmă: câinii pot simți persoanele rele

31.08.2019 | 12:16
Oamenii de stiinta confirma cainii pot simti persoanele rele
Câinii pot să simtă oamenii răi. Sursa foto: click.ro

Te-ai întrebat vreodată de ce câinele tău se comportă ciudat în preajma anumitor persoane despre care poate nici tu nu ai o părere tocmai bună? Simpaticii patrupezi sunt dotați cu un simț extrem de ascuțit, motiv pentru care devin agitați sau chiar agresivi în momentul în care detectează persoane rele.

Câinii simt persoanele rele

Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Kyoto din Japonia, după cel mai recent studiu care a avut în vedere multe dintre rasele canine. Simpaticii patrupezi își dau seama imediat dacă oamenii au intenții rele, în general, sau pur și simplu în relația cu aceștia. Astfel, asemenea unui detectiv, cel mai bun prieten al nostru ne spune dacă putem avea încredere în cineva sau nu. Dacă vrei să adopți un câine, intră pe animalepierdute.ro

În timpul experimentului, stăpânii le arătau câinilor un recipient cu mâncare, iar aceștia alergau fără ezitare pentru a primi o binemeritată gustare. Apoi, aceștia le arătau un recipient gol, iar la a treia încercare, câinii deja nu mai urmau instrucțiunile stăpânilor. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că patrupedele simt persoanele care încearcă să le mintă și nu au încredere în ele. Mai exact, s-a demonstrat că favoriții noștri cu patru picioare disting oamenii răi de cei buni.

Simpaticii patrupezi îți spun dacă poți avea încredere în cei din jurul tău sau nu. Sursa foto: istock.com
Simpaticii patrupezi îți spun dacă poți avea încredere în cei din jurul tău sau nu. Sursa foto: istock.com

Câinii își dau seama imediat dacă ești bolnav

Tototdată, câinii au capacitatea de a mirosi cancerul sau alte boli grave încă din stadiul incipient. Se spune că această „superputere” vine chiar de la strămoşul lup, care atunci când merge la vânătoare miroase urmele de urină lăsate de vânat. Lupul urmăreşte astfel doar animalul pe care îl simte bolnav, întrucât acela va fi o pradă mult mai ușoară.

În plus, chiar dacă nu o arăţi, câinele tău știe întodeauna când nu ai o dispoziție prea bună. Ai fi tentat să spui  “al meu nu ştie, pentru că mă ignoră atunci când sunt supărat”, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Deseori, reacţia câinelui atunci când te simte supărat este să stea lângă tine, în special acolo unde îţi ţii picioarele, arătându-ţi că el ţi se supune şi, dacă eşti supărat pe el, cumva, îi pare rău. Dar sunt şi câini care pur şi simplu îţi sar în braţe atunci când simt ei că ai nevoie de ajutorul lor.