Fotbal international

Oamenii de știință din Islanda, studiu despre mutațiile coronavirusului. Șapte cazuri identificate la un meci de fotbal din Anglia!

05.04.2020 | 12:26
Oamenii de stiinta din Islanda studiu despre mutatiile coronavirusului Sapte cazuri identificate la un meci de fotbal din Anglia
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din Islanda susțin că au găsit 40 de mutații ale coronavirusului, ceea ce a lăsat provoacă multă neliniște. Mutațiile au fost descoperite analizând tampoanele de pacienți cu COVID-19 din Islanda, unde până în prezent au fost raportate aproape 600 de cazuri.

Oamenii de știință din Islanda, studiu despre mutațiile coronavirusului

Folosind secvențiere genetică, cercetătorii au identificat câte mutații a acumulat virusul. Aceste variante genetice pot acționa ca amprentele virusului pentru a indica de unde a apărut lumea.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință islandezi au reușit să urmărească coronavirusul în trei țări europene – Austria, Italia – epicentrul focarului – și Anglia. Șapte oameni infectați au mers cu toții la același meci de fotbal nedezvăluit în Anglia.

Islandezii cred că infecția a fost întîi la animale

Virusii acumulează mutații pe măsură ce evoluează, ceea ce poate sau nu să le determine să se comporte în moduri diferite. Mutarea este un proces biologic care ar fi permis virusului să atace organismul uman în primul rând.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință cred că infecția a pândit la animale ani întregi, poate chiar zeci de ani, înainte de a câștiga capacitatea de a sări la oameni. Studierea virusurilor folosind genomica ajută la înțelegerea modului în care se comportă, ceea ce îi va ajuta pe oamenii de știință să lupte împotriva pandemiei în spirală.

Au investigat virusul în propria țară

Oamenii de știință islandezi au investigat virusul în propria țară, unde a fost raportat un deces. Autoritățile islandeze din domeniul sănătății, împreună cu firma de genetică DeCode Genetics, au testat 9.768 de persoane pentru coronavirus, rapoarte Information.

ADVERTISEMENT

Aceasta a inclus pe oricine a fost diagnosticat, precum și persoane cu simptome sau cele din grupuri cu risc ridicat pentru coronavirus. Aproximativ 5.000 de voluntari care nu au avut niciun simptom au avansat pentru a se alătura studiului – 48 dintre care s-au testat efectiv.

Există și două tipuri de virus în același om

S-a efectuat o secvențiere completă a genomului, care a dezvăluit indicii despre cum a evoluat virusul și lanțul de transmitere. „Putem vedea cum mutează virușii”, a declarat Kári Stefánsson, directorul DeCode Genetics. Am găsit 40 de mutații specifice virusului insulei.

ADVERTISEMENT

Am găsit pe cineva care avea un amestec de viruși. Au avut virusuri înainte și după mutație, iar singurele infecții urmărite de acea persoană sunt virusul mutat. ‘S-a găsit că o persoană poartă două variante ale coronavirusului.

OMS nu s-a pronuțat asupra virusului

DeCode Genetics a fost capabil să urmărească modul în care virusul a intrat în Islanda, o națiune insulară, care locuiește în jur de 365.000 de oameni.

Dr. Stefánsson a spus: „Unii au venit din Austria. Există un alt tip din partea persoanelor care au fost infectate în Italia. Și există un al treilea tip de virus găsit la persoanele infectate în Anglia. Șapte persoane au participat la un meci de fotbal din Anglia”.

Studiul nu a fost încă publicat, ceea ce înseamnă că nu a fost examinat de alți oameni de știință, dar nici OMS nu s-a pronunțat în vreun fel asupra acestor investigații.

 

ADVERTISEMENT