News

Oamenii legii ies în stradă. Proteste de proporții ale polițiștilor din toată țara

27.01.2021 | 07:44
Oamenii legii ies in strada Proteste de proportii ale politistilor din toata tara
ADVERTISEMENT

Oamenii legii sunt nemulțumiți de măsurile de austritate adoptate de autorități și vor ieși în stradă. Sindicatele polițiștilor au anunțat proteste în fața prefecturilor din mai multe județe și a sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Reprezentanții organizațiilor sindicale au explicat că, în afara acestor proteste, vor adopta și alte măsuri prin care vor reduce numărul de sarcini pe care le au de realizat. Polițiștii acuză, pe lângă altele, că, deși sunt în prima linie în lupta împotriva pandemiei, nu au primit nicio recunoaștere financiară.

ADVERTISEMENT

Nu sunt singurii care nu sunt de acord cu deciziile guvernanților. În ultimele zile, pensionarii și membrii sindicatelor din domeniul feroviar au protestat în fața sediului guvernului.

Oamenii legii ies în stradă. Proteste de proporții ale polițiștilor din toată țara

„Nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a guvernanţilor, bătaie de joc care a atins limita suportabilităţii. Complementar acestor acţiuni, vom adopta şi celelalte măsuri deja anunţate la începutul anului: vom aplica în continuare avertismente, vom refuza efectuarea orelor suplimentare şi nu vom mai proceda la comunicarea deciziilor DSP sau la verificarea persoanelor izolate sau carantinate, iar în final ne vom suspenda activitatea similar magistraţilor”, au declarat reprezentanții Sindicatului Europol, potrivit unui comunicat emis de instituție.

ADVERTISEMENT

Un nou protest a fost anunțat astăzi, de la ora 10:00. Acesta o să aibă loc în fața sediuliu MAI, dar și la prefecturile din județele Maramureș, Satu Mare, Bihor, Mehedinți, Gorj, Galați, Botoșani, Sibiu, Timiș și Olt.

Sindicatul Europol anunță că, alături de reprezentanții lor, se vor mai afla și „colegii din  Federația Publisind, cât și de Sindicatul Diamantul, Decus și Prolex”. Oamenii legii au mai transmis că protestele vor însuma maxim 100 de peroane, „conform măsurilor restrictive impuse de contextul pandemiei”.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au menționat că protestele vor înceta când se va renunța la măsurile de austeritate. Ei au anunțat că vor continua să iasă în stradă și luna viitoare.

„Suntem determinați mai mult ca oricând să nu ne oprim aici, iar șirul de proteste va continua și în luna februarie. Acțiunile de protest vor înceta numai după  ce Guvernul va renunța la aceste măsuri de austeritate, care sunt menite să ne sacrifice încă o dată în ultimi 10 ani”, au transmis aceștia.

ADVERTISEMENT

„Considerăm că este momentul în care doar împreună, putem să determinăm Guvernul să înțeleagă importanța și rolul pe care polițiștii le au în societate, motiv pentru care, în fiecare zi de miercuri vom protesta în aceeași manieră, în stradă, fața prefecturilor din țară, precum și în fața Ministerul Finanțelor Publice, în fața Palatului Victoria și a Palatului Cotroceni, până când importanța profesiei noastre în combaterea fenomenului infracțional și a contextului pandemic va fi înțeleasă în mod real și nu doar declarativ în conferințe de presă”, au adăugat reprezentanții sindicatului.

ADVERTISEMENT
Tags: