Sport

Oamenii politici din România se înclină în fața lui David Popovici: ”Îţi mulţumesc pentru ce vei realiza şi în viitor”

David Popovici a mai reușit o performanță extraordinară la Campionatele Europene de la Roma, iar oamenii politici din România nu contenesc cu laudele la adresa sa.
15.08.2022 | 21:50
Oamenii politici din Romania se inclina in fata lui David Popovici Iti multumesc pentru ce vei realiza si in viitor
David Popovici a mai reușit o performanță extraordinară la Campionatele Europene de la Roma, iar oamenii politici din România nu contenesc cu laudele la adresa sa. Sursă foto: swimswam.com
ADVERTISEMENT

După ce a stabilit un record mondial la 100 m liber, puștiul minune al natației a câștigat de o manieră entuziasmantă și titlul european în proba de 200 m liber.

David Popovici, felicitat de oamenii politici din România

La scurt timp după ce David Popovici a câștigat a doua medalie de aur la Europenele de la Roma, oamenii politici au apărut în prim-plan pentru a-l felicita pe noul star al natației mondiale.

ADVERTISEMENT

”De NEOPRIT! David al nostru a fost la mai puțin de o secundă de un nou record mondial și a reușit al 3-lea cel mai rapid timp din istorie la 200 m liber, după Michael Phelps și Paul Biedermann.

România este în elita înotului mondial datorită lui și echipei care îl susține. Felicitări pentru seria neîntreruptă de performanțe! 2022 este anul lui David – dublu campion mondial și dublu campion european!

ADVERTISEMENT

David, te felicit pentru tot ceea ce faci și îți mulțumesc pentru ce vei realiza și în viitor. Suntem alături de tine!”, a scris ministrul Sportului, Eduard Novak, pe contul de Facebook.

Performanță uluitoare pentru Popovici

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a ținut să-l felicite și el pe sportivul de la CS Dinamo și a spus despre puștiul de 17 ani că este o forţă, căruia nu-i stă nimic în cale. ”Formidabil! Un nou record şi o nouă medalie de aur câştigată de românul David Popovici, la Roma, la proba de 200 m liber.

ADVERTISEMENT

O cursă incredibilă a înotătorului minune de la CS Dinamo care în aceste zile a uluit o Europă şi o lume întreagă cu talentul lui. Felicitări, David! Urmează-ţi visul cu aceeaşi perseverenţă! Eşti o forţă, nimic nu îţi stă în cale!”, a scris ministrul pe Facebook.

La doar 17 ani, David Popovici a devenit o adevărată legendă a natației, după ce a câștigat medalia de aur și în proba de 200 m liber de la Campionatele Europene. Sportivul român este primul om din istorie care este în același timp campion mondial și european în probele de 100 și 200 m liber.

ADVERTISEMENT

Anul 2022 a fost unul perfect pentru David Popovici, care a luat cu asalt lumea înotului, uimind nu numai prin recordurile bătute și numărul medaliilor de aur câștigate, dar și prin vârsta sa fragedă. Jurnaliștii americani l-au comparat pe sportivul român cu Michale Phelps și Ian Thorpe, doi coloși ai înotului mondial.

ADVERTISEMENT