News

Oamenii pot infecta pisicile și câinii cu noul coronavirus. Anunțul cercetătorilor germani

03.08.2020 | 23:35
Oamenii pot infecta pisicile si cainii cu noul coronavirus Anuntul cercetatorilor germani
ADVERTISEMENT

Oamenii pot infecta câinii și pisicile cu noul coronavirus, potrivit unui studiu efectuat pe aproape 1000 de animăluțe de companie.

Cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung face referire la un studiu efectuat în nordul Italie, pe 800 de patrupede, multe dintre necuvântătoare fiind infectate cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Din fericire, boala nu se poate transmite de la animal la om, astfel că pisicile și câinii nu își pot infecta stăpânii dacă au boala.

Câinii și pisicile se pot infecta cu noul coronavirus de la oameni

Cu toate acestea, persoanele infectate ar trebui să evite contactul cu animalele pentru a nu le îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul oamenilor, nimeni nu poate garanta că animalele de companie nu pot face o formă gravă a bolii.

Cercetătorii au studiat 540 de câini și 277 de pisici, în special din zona Lombardiei. Toate animalele au trăit în gospodării alături de oameni care s-au infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

La 3.4% dintre câini și 3.9% dintre pisiciau fost depistați anticorpi împotriva SARS-CoV-2, dovadă clară că animalele au avut boala la un moment dat.

Conform președintelui Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, studiul confirmă ceea ce se știa deja, anume că oamenii pot transmite boala prietenilor necuvântători.

ADVERTISEMENT

Confirmă ceea ce știam deja”, a punctat Thomas Mettenleiter. „Presupunem că virusul e transmis de la om la animale”, a adăugat specialistul, remarcând că excepția a fost semnalată la o fabrică de nurci din Olanda, însă apariția virusului în fermă s-a datorat angajaților, nu animalelor.

Specialiștii germani au explicat în trecut că pisicile și câinii nu contribuie la răspândirea bolii, astfel că nu e nevoie să scăpăm de ele, însă oamenii bolnavi ar trebui să evite contactul cu pisicile și câiniipentru a nu a-și îmbolnăvi prietenii necuvântători din gospodărie.

De asemenea, specialiștii nu au nicio dovadă că boala ar putea afecta porcii, puii sau alte animale de fermă. În schimb, dihorii și liliecii sunt sensibili la virus și se pot îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT