News

Oamenii protestează în Piața Victoriei și cer dreptate în dosarul 10 august. Mesajul protestatarilor

09.08.2020 | 22:12
Oamenii protesteaza in Piata Victoriei si cer dreptate in dosarul 10 august Mesajul protestatarilor
ADVERTISEMENT

Zeci de protestatari s-au adunat în Piața Victoriei, duminică 9 august, pentru a protesta față de modul în care justiția a tratat procesul „10 August”.

Protestatarii consideră că adevărații vinovați de violențele din acea zi sunt Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Carmen Dan.

ADVERTISEMENT

Oamenii cer să se facă „dreptate”, nemulțumiți de faptul că au trecut 2 ani de la protestele din 10 ani fără ca justiția să ia o măsură.

Protestatarii cer justiției să tragă la răspundere „vinovații” pentru incidentele din 10 august

Oamenii au un steag tricolor uriaș și un steag al Uniunii Europene, aături de mai multe pancarte pe care scrie „ 10 august, nu uităm, nu iertăm”, „Dreptate pentru 10 august”, „Frică”, „Abuz”, „Carmen Dan, vinovată”.

ADVERTISEMENT

Protestatarii sunt nemulțumiți că justiția nu trage la răspundere vinovații pentru „gazarea” protestatarilor și cred că nu este momentul ca mai mulți oameni să iasă în stradă, din cauza pandemiei.

Ce se întâmplă cu Dosarul 10 august e o rușine”, a răbufnit unul dintre participanți, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Carmen Dan, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au rămas „favoriții” protestatarilor, fiind prezenți pe diferite pancarte și tricouri din piață.

Protestatarii au explicat că nu vor părăsi Piața Victoriei până când nu se va face dreptate. Între timp, procurorul-șef al DIICOT a admis plângerile formulate împotriva ordonanței care clasa dosarul 10 august și a dispus redeschiderea urmăririi penale pentru mai mulți șefi ai Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

„Examinând materialul probator administrat în cauză, se constată că, deşi urmărirea penală în cauză ar trebui să o facă procurorul competent, cu preponderenţă administrarea probatoriului s-a realizat în faţa procurorilor militari, iar acesta, pe de o parte, nu a fost readministrat în faţa procurorilor DIICOT şi nu a fost coroborat cu alte probe utile soluţionării cauzei, în considerentele ordonanţei de clasare. Relevante sunt, sub acest aspect, volumele numerele 47-87, 92, 96, 98 din dosarul numărul 18/P/2018 al Secţiei Parchetelor Militare, în care sunt consemnate plângerile şi declaraţiile persoanelor vătămate, precum şi volumele numerele 3, 5, 9-13, 16-18, 20-31, 33-42, 88, 92-95, 97, 106 din acelaşi dosar, în care sunt consemnate declaraţiile martorilor audiaţi”, a transmis DIICOT.

La 2 ani de la incidentele din 10 august, când Jandarmeria a folosit forța și gaze lacrimogene împotriva masei de protestatari pașnici, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru acele fapte, lucru care-i nemulțumește pe protestatari.

ADVERTISEMENT