News

Oamenii s-au călcat din nou în picioare în Piața Obor, pentru „cumpărături de Paște”. Situația se complică pentru autorități

11.04.2020 | 17:57
Oamenii sau calcat din nou in picioare in Piata Obor pentru cumparaturi de Paste Situatia se complica pentru autoritati
ADVERTISEMENT

Bucureștenii au ieșit la cumpărături în număr mare, din nou, în Piața Obor, cu toate că Jandarmeria a încercat să impună anumite reguli de distanțare socială.

Mari probleme în Piața Obor

Autoritățile din România se temeau că vârful epidemiei de coronavirus din țara noastră va fi după Paște. Din păcate, cel mai probabil aveau dreptate în condițiile în care oamenii nu respectă regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Carantina nu îi mai ține pe oameni în case, cum este și cazul bucureștenilor care își fac drum la piață pentru a cumpăra mâncare înainte de sărbători.

Dacă vineri, 10 aprilie, jandarmii au reușit să facă ordine în Piața Obor, situația se repetă sâmbătă, 11 aprilie, când sute de oameni au revenit la locul faptei.

ADVERTISEMENT

De această dată, forțele de ordine au lipsit cu desăvârșire și, cel mai probabil MAI va ajunge să închidă oamenii în case printr-o nouă Ordonanță Militară.

„Jandarmeia nu a dispus astăzi măsuri de restricționare a accesului și nu a aplicat sancțiuni. Nu au fost înregistrate incidente”, a explicat pentru Libertatea Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

ADVERTISEMENT

Situația e întâlnită în toate marile orașe ale țării, unde sute de oameni iau cu asalt magazinele pentru a face cumpărături de Paște. Lucru bizar, în condițiile în care autoritățile au făcut nenumărate apeluri către populație prin care le-au explicat oamenilor că în acest an nu vor putea să sărbătorească alături de familie.

Oamenii revoltați de situație au cerut socoteală magazinelor care permit accesul in interior grupurilor de oameni fără a impune măsuri de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Pe fondul relaxării societății, coronavirusul COVID-19 ar putea câștiga teren, avertizează specialiștii de la OMS. Mai mult, modul în care COVID-19 începe să recidiveze la tot mai mulți oameni care s-au vindecat le dă mari bătăi de cap specialiștilor.

ADVERTISEMENT