Life

Oana Cuzino arată perfect la 49 de ani. Ce mănâncă și ce reguli stricte respectă

31.07.2020 | 08:02
Oana Cuzino arata perfect la 49 de ani Ce mananca si ce reguli stricte respecta
Oana Cuzino arată perfect la 49 de ani. Ce mănâncă și ce reguli stricte respectă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Oana Cuzino arată impecabil, fiind confundată adesea cu o tânără, în ciuda faptului că se apropie de 50 de ani. Frumoasa prezentatoare se menține în formă datorită stilului de viață sănătos la care apelează de ani de zile, dar mai ales sportului și regulilor stricte pe care le urmează.

Nutriționistul apelează întotdeauna la produse de calitate, bio și organice, dar pentru că unele alimente nu aduc organismului aportul de nutrienți necesari apelează și la suplimente. Oana Cuzino spune că acestea o ajută să aibă o stare bună de sănătate.

ADVERTISEMENT

„Aleg ingrediente și alimente cât mai «curate»… să le zicem bio sau organice, cu cât mai puține pesticide, toxine și hormoni, fiindcă niciodată nu ești total în control din acest punct de vedere”, a declarat vedeta în vârstă de 49 de ani, într-un interviu pentru viva.ro.

Oana Cuzino, secrete despre silueta perfectă. Cum se menține în formă

„Din acest motiv, pentru că știu că dieta nu îți asigură mereu aceste criterii de exigență, aleg de ani de zile, atât pentru mine, cât și pentru fiica mea, suplimente care pot să ne asigure acest confort de calitate (…).

ADVERTISEMENT

Alimentele din ziua de azi îți asigură aportul de nutrienți cu anumite limite: vorbim despre principiile de bază, proteine, lipide, glucide, fibre, minerale, un minimum de vitamine și anumite enzime”, a completat Oana Cuzino.

Prezentatoarea emisiunii „ Ce se întâmplă doctore?” nu s-a oprit aici cu dezvăluirile legat de stilul său de viață și a povestit că se bazează întotdeauna pe calitate, nu pe cantitate. De asemenea, de ani de zile îmbină sportul cu distracția și nu simte când face mișcare. De aceea adoră să facă pilates,  krav maga sau înot.

ADVERTISEMENT

„Merg întotdeauna pe calitate, mai puțin pe cantitate, și încerc să stabilesc o relație de congruență între efortul fizic depus în ziua respectivă și caloriile ingerate.

Sport și mișcare fac de câte ori am ocazia, cu siguranță de 2-3 ori pe săptămână, fie că sunt sesiunile de pilates sau de krav maga, însă îmi place să joc padel cu prietena mea sau să înotăm, așa că jonglez cu aceste activități pentru a evita monotonia și a face din sport un prilej de distracție și de bună dispoziție”, a mai precizat medicul.

ADVERTISEMENT

Care sunt alimentele preferate de prezentatoarea Oana Cuzino

Cât despre alimentele pe care le introduce în mediul său zilnic, aceasta a declarat că le preferă pe cele biologice de la animalele care nu sunt hrănite cu furaje îmbogățite cu diverse pesticide. Vedeta preferă lactatele, ouăle, legumele, frunzele, dar și orice fel de semințe, toate în stare naturală.

Oana Cuzino mănâncă foarte rar carne, iar când vine vorba de pește apelează la cel de dimensiuni mici, de apă rece, pentru că are o concentrație mai mică de metale grele și bisfenol. În plus, din meniul său mai fac parte fructele de mare, dar și lactatele fermentate precum kefirul și laptele bătut.

„Sunt adepta unei diete mediteraneene cu accente japoneze (zâmbește), cu salate, legume multe, fructe, pește crud și gătit, caracatiță și fructe de mare diverse, grăsimi sănătoase, ulei de măsline, brânzeturi, iaurturi și ocazional carne, însă cât mai slabe.

Consum cu moderație cereale și făinoase, prefer quinoa, hrișcă, chia, ovăz și hrană cât mai vie, bogată în enzime și vitamine. Nu mă abat de la regimul de odihnă zilnic, dorm 7-8 ore pe noapte și am grijă să mă hidratez”, a conchis Oana Cuzino despre stilul ei de viață.

ADVERTISEMENT