Life

Oana Cuzino l-a dat în judecată pe Primarul General. Pe ce vrea să obțină 2,2 milioane de euro fosta vedetă Pro TV

Oana Cuzino se luptă în instanță cu Nicușor Dan. Fosta vedetă Pro TV vrea să obțină 2,2 milioane de euro pentru un teren pe care nu îl poate folosi.
23.08.2021 | 17:12
Oana Cuzino la dat in judecata pe Primarul General Pe ce vrea sa obtina 22 milioane de euro fosta vedeta Pro TV
ADVERTISEMENT

Oana Cuzino și fostul său soț, Yoav Shtern au cerut în instanță suma de 2,2 milioane de euro de la Primăria Municipiului București. Cei doi au achiziționat un teren care a fost încadrat în zona V1A-Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice și astfel, cei doi nu-l pot folosi.

Procesul a început în anul 2019, dar instanța a respins acțiunea. Acum se va judeca apelul formulat de cei doi foști soți.

ADVERTISEMENT

Terenul valorează peste 4 milioane de euro, iar vedeta a cerut suma pe care ar fi putut-o obține dacă ar fi exploatat terenul.

Oana Cuzino l-a dat în judecată pe Primarul General. Pe ce vrea să obțină 2,2 milioane de euro fosta vedetă Pro TV

Oana Cuzino și fostul său soț, Yoav Shtern, au cumpărat în anul 2006 un teren de 2.421 mp într-o zonă extrem de bună din București. Potrivit WOWbiz.ro, acesta este situat în zona parcului Verdi.

ADVERTISEMENT

Terenul a fost achiziționat de la moștenitoarea căreia îi fusese retrocedat.

Cei doi nu pot folosi terenul pe care l-au cumpărat. Printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București parcela a fost încadrată de de primărie în zona V1A-Parcuri, grădini, scuaruri și fâșii plantate publice.

Din acest motiv pe acel teren nu se poate construi nimic, astfel că Oana Cuzino și Yoav Shtern nu pot folosi terenul, care astăzi valorează peste 4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Câți bani putea obține fosta vedetă Pro TV dacă putea folosi terenul

Fosta vedetă Pro TV a cerut în instanță despăgubiri de peste 2 milioane de euro, aceasta fiind suma pe care ar fi putut să o câștige în 3 ani dacă putea exploata terenul. Instanța a respins cererea, iar acum se judecă apelul.

“Prejudiciul estimat de reclamanți la data formulării prezentei cereri de chemare în judecată este în cuantum de 2.211.012 Euro, echivalent în lei 10.458.086,76 Lei la cursul 1 Euro= 4.73 Lei.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul este reprezentat de contravaloarea lipsei de folosință aferente ultimilor 3 (trei) ani anteriori introducerii prezentei cereri de chemare în judecată prin raportare la un venit mediu lunar de 61.417 Euro pe care l-ar fi putut obține din exploatarea Terenului. 

În acest sens, reclamanții au menționat că suma de 61.417 Euro reprezintă un venit mediu lunar ce ar fi putut să fie obținut de ei prin exploatarea unei clădiri edificate pe teren, cu amprenta la sol 1.200 mp, destinație mixtă, spații comerciale și rezidențiale”, se arată în dosar, potrivit WOWbiz.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: