Sport

Oana Manea a presimțit accidentarea Cristinei Neagu! ”Mai bine tăceam”

13.12.2018 | 13:19
Oana Manea a presimtit accidentarea Cristinei Neagu Mai bine taceam

Fostul pivot al reprezentativei de handbal feminin a României, Oana Manea, a presimțit accidentarea Cristinei Neagu din meciul România – Ungaria, ultimul din grupele principale de la Campionatul European. Ea consideră că ruptura de ligament a căpitanului echipei naționale a venit și în urma programului încărcat.

”Nu mi s-a părut foarte dură intrarea. Chiar am văzut cu câteva faze înainte că este obosită, mergea pe vârfuri. Mai bine tăceam din gură. Ea mereu face crampe, are dureri musculare. Nu a avut nici măcar o zi liberă. Cât poate să reziste un corp? A venit de la club, direct în cantonamentul naționalei, acum a jucat două meciuri importante în zile consecutive”, a explicat fostul pivot al selecționatei României la Digi Sport.

Oana Manea a presimțit accidentarea Cristinei Neagu: ”Mi-au dat lacrimile”

”Este foarte trist, mi-au dat lacrimile și mi-a părut extrem de rău pentru ea, dar astea fac parte din sport, nu avem cum să le evităm. Este un lider, are foarte multe jucătoare în jurul său. Chiar dacă sunt mai mare decât ea, Cristina dădea o motivație. Este un lider, le dă încredere, poate că le și ceartă, dar într-un scop constructiv”, a precizat Oana Manea, care a presimțit accidentarea Cristinei Neagu.

Cristina Neagu s-a accidentat grav în meciul România - Ungaria de la Euro 2018
Cristina Neagu s-a accidentat grav în meciul România – Ungaria de la Euro 2018

Jucătoarea de la CSM București a menționat că nu se gândește să revină la echipa națională: ”Am luat o decizie și nu o regret, dar cu sufletul și emoțiile am trăit meciurile la intensitate maximă. Crina Pintea a făcut un turneu excepțional, nu are de ce să-mi pară rău”.

Oana Manea a vorbit despre înlocuitoarea Cristinei Neagu

Selecționerul Ambros Martin a convocat-o de urgență pe Bianca Bazaliu, dar Oana Manea consideră că nu trebuie pusă o presiune prea mare pe handbalista de la CSM București: ”Nu trebuie să pună presiune pe ea, are un braț de fier. Știu că și-a dorit foarte mult să vină la națională. Vom avea mai multe șuturi din afară, poate că vor avea șanse și extremele”.

Cristina Neagu a suferit a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior la genunchiul drept și va absenta cel puțin 6 luni. România s-a calificat în semifinalele Campionatului European, acolo unde va întâlni formația Rusiei.