Life

Oana Pellea a împlinit astăzi 60 de ani. Ce cadou a primit din partea Casei Regale a României

Oana Pellea a împlinit astăzi 60 de ani. Îndrăgita actriță a primit un cadou din partea Casei Regale Române, pe care l-a împărtășit și cu urmăritorii din mediul online.
29.01.2022 | 16:05
Oana Pellea a implinit astazi 60 de ani Ce cadou a primit din partea Casei Regale a Romaniei
Oana Pellea a împlinit astăzi 60 de ani. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Astăzi, 29 ianuarie 2022, este o zi specială pentru Oana Pellea, care a împlinit 6o de ani. Actrița a primit un cadou special din partea Casei Regale Române, cu două zile înainte de aniversare.

Fiica regretatului Amza Pellea este una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film din România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1984, la clasa profesorului Sanda Manu.

ADVERTISEMENT

Performanțele sale în lumea teatrului au fost apreciate și de Casa Regală din România. În 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a acordat decorația Crucea Casei Regale a României.

Oana Pellea a împlinit 60 de ani. Cadoul primit din partea Casei Regale a României

Cu două zile înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, Oana Pellea a primit un alt cadou din partea Casei Regale Române.

ADVERTISEMENT

Pe 27 ianuarie 2022, actrița a primit un buchet de flori din partea  Principesei Margareta a României. Oana Pellea a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj de mulțumire.

“Mulțumesc din suflet Alteței Sale Regale Principesei Margareta a României, ASR Radu al României, Mulțumesc Casei Regale Române pentru superbul buchet de flori, pentru darul delicat și pentru gândurile transmise pentru 29 ianuarie. Plecăciuni și mulțumiri!”, a scris Oana Pellea.

ADVERTISEMENT

Oana Pellea, o carieră remarcabilă în teatru și film

Oana Pellea a jucat zeci de piese de teatru de-a lungul carierei sale artistice. A reprezentat România la numeroase festivaluri internaționale de teatru, printre care și festivalul anual al uniunii Teatrelor Europene sau Festivalul Klang Bogen de la Viena, Festivalul Internațional francofon din Franța.

De asemenea, fiica lui Amza Pellea a avut roluri importante în peste 20 de filme, printre care “Puterea și adevărul” (1972), “Concurs” (1982), “Cine are dreptate?” (1990), “Stare de fapt” (1995) sau “Moromeții 2” (2018).

ADVERTISEMENT

În 2010, Academia Română i-a acordat Oanei Pellea premiul Aristizza Romanescu “pentru cariera teatrală și cinematografică”. A primit de două ori titlul de cea mai bună actriță de teatru din România.

Oana Pellea a câștigat de două ori premiul Uniunii Oamenilor de Teatru din România (UNITER) pentru cea mai bună actriță. I s-a acordat premiul Fundației Culturale Române pentru Carieră Internațională Remarcabilă.

La 1 decembrie 2000, Oana Pellea a primit Ordinul național “Steaua României” în grad de Ofițer, “pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii, de Ziua Națională a României”.

Actrița a lansat prima sa carte în 2009, la editura Humanitas, “Jurnal 2003-2009”. În primele trei luni de la lansare au fost vândute peste 15.000 de exemplare.

ADVERTISEMENT