Life

Oana Pellea, mesaj dur după o vizită la cimitirul Bellu: ”Arată ca un loc părăsit”

Oana Pellea (59 de ani) a mărturisit că este dezamăgită de stadiul în care se află cimitirul Bellu din Capitală, mai ales că este vorba de un monument istoric.
12.12.2021 | 19:48
Oana Pellea mesaj dur dupa o vizita la cimitirul Bellu Arata ca un loc parasit
Oana Pellea, dezamăgită de stadiul cimitirului Bellu. Cum a reacționat actrița. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Fiica actorului Amza Pellea are un mesaj dur pentru administrația cimitirului din Calea Șerban Vodă unde sunt înhumate personalități de seamă.

Mihai Eminescu, Ion Caramitru, Anda Călugăreanu, Aristide Demetriade, Alexandru Tocilescu, Aurel Vlaicu, Alexandru Macedonski, Alexandru Paleologu sau Camil Petrescu au acolo locuri de veci.

ADVERTISEMENT

Cimitirul ortodox din București nu este un spațiu pe placul vedetei, care susține că acesta nu este îngrijit și pare mai degrabă părăsit.

Oana Pellea, dezamăgită de stadiul cimitirului Bellu. Cum a reacționat actrița

Oana Pellea a mers la cimitirul din Capitală pentru a aprinde o lumânare la locul de veci al regretatului ei tată, Amza Pellea, care a murit în anul 1983.

ADVERTISEMENT

Cimitirul Bellu este funcţional din 1856 și reprezintă un monument istoric datorită persoanelor care sunt îngropate acolo, printre care se numără oameni politici, scriitori, cântăreţi și actori.

„Am fost la cimitir. Bellu ortodox. Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Arată ca un loc părăsit! Doamne, Dumnezeule mare… Ce Ruşine!

ADVERTISEMENT

Ansamblul «Cimitirul Şerban Vodă – Bellu» este înscris în Lista monumentelor istorice 2010 – Municipiul Bucureşti”, a scris actrița pe Facebook.

Pentru a confirma cele observate Oana Pellea a făcut și câteva imagini pe care le-a atașat pe rețelele de socializare. Fanii au reacționat imediat și au fost de aceeași părere cu actrița.

ADVERTISEMENT
Imaginile postate de actrița Oana Pellea
Imaginile postate de actrița Oana Pellea. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik

Oana Pellea, imaginile care i-au afectat până și pe internauți

Oamenii nu pot înțelege de ce trebuie plătită o anumită taxă de întreținere dacă ierburile și gunoaiele sunt la ele acasă în incinta cimitirelor.

„Ce trist… oare de ce se plătește taxa de întreținere?”, „Prin asta se vede nivelul de civilizație al poporului nostru”, „E o tragedie ce se întâmplă acolo”.

„Personalitățile care și-au găsit odihna veșnică acolo sunt patrimoniu universal! Așa ceva este intolerabil”, sunt câteva dintre comentariile lăsate de fani.

Postarea de pe pagina de Facebook a atras foarte multe mesaje, iar oamenii sunt deranjați că nu avem grijă de rădăcinile neamului nostru.

ADVERTISEMENT