News

Oana Pellea, scrisoare către președintele Klaus Iohannis: „Nu ne dorim să ne întrețineți, dar vă rugăm să găsiți soluții”

13.05.2020 | 08:09
Oana Pellea scrisoare catre presedintele Klaus Iohannis Nu ne dorim sa ne intretineti dar va rugam sa gasiti solutii
ADVERTISEMENT

Actrița Oana Pellea i-a scris președintelui Klaus Iohannis cerându-i să nu uite de artiști. Fiica regretatului Amza Pellea nu vrea să fie întreținută de stat, dar vrea să vadă că din partea autorităților se arată un minim interes pentru domeniul cultural.

Oana Pellea îi cere ajutorul lui Klaus Iohannis: „Știu, nu ați uitat”

În scrisoare, Oana îi cere șefului statului să ofere soluții pentru ca actorii și artiștii în general să poată performa în perioada care urmează, având în vedere că s-au anunțat mai multe măsuri economice după ieșirea din starea de urgență, măsuri care nu vizează deocamdată în mod concret cultura.

ADVERTISEMENT

Pellea spune că mai ales în aceste momente oamenii au nevoie mai mult ca niciodată de cultură și că artiștii patriei nu ar trebui ignorați, ci sprijiniți cât de puțin astfel încât să nu se simtă singuri și să aibă speranța că se vor putea descurca, să aibă convingerea că nu se va trage cortina definitiv.

„Vă rugăm să găsiți soluții de o manieră în care toți artiștii să poată performa”

„Vă scriu din postura unui om care activează în domeniul cultural şi înţelege impasul prin care trece nu doar ţara, dar şi cultura din România. Vă scriu din postura unui om care înţelege impasul artiştilor, al oamenilor de cultură şi pentru a vă reaminti că existăm”, își începe scrisoarea Oana Pellea.

ADVERTISEMENT

„Ştiu, nu aţi uitat. Ne-aţi arătat cât apreciaţi cultura şi ştiţi sigur că aceasta nu trebuie ignorată, cu atât mai mult într-o perioadă în care poate deveni o sursă de speranţă”, îi mai scrie actrița lui Iohannis.

„Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi, dar vă rugăm să găsiţi soluţii de o manieră în care toţi artiştii să poată performa. Să poată performa în folosul oamenilor, dar şi pentru a se putea întreţine, pentru că însăşi existenţa noastră ca artişti e pusă sub semnul întrebării”, a adăugat artista în scrisoarea publicată pe pagina ei de Facebook.

ADVERTISEMENT