Life

Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre Revoluția de la 1989: ”Au tras în noi din plin”

Se împlinesc 33 de ani de la Revoluția din 1989 și nu puțini sunt cei care nu au uitat ce s-a întâmplat în acele zile. Oana Roman spre exemplu spune că a fost marcată.
23.12.2022 | 18:12
Oana Roman dezvaluiri dureroase despre Revolutia de la 1989 Au tras in noi din plin
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre Revoluția de la 1989. Sursă foto: Instagram, hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oana Roman, care este și fiica revoluționarului Petre Roman, nu a uitat nici măcar acum masacrul din iarna anului 1989. Vedeta spune că a fost la un pas distanță să rămână fără tatăl ei.

Oana Roman, despre evenimentele marcate de la Revoluția din 1989

Nenumărate vedete au vorbit despre întâmplările de la 1989. Cu toate astea, povestea Oanei Roman pare să fie cea mai dureroasă. Deși au trecut 33 de ani de atunci, vedeta nu a uitat nici acum evenimentele din acea zi.

ADVERTISEMENT

În 1989, Oana Roman, care în prezent are 46 de ani, locuia alături de părinții săi aproape de clădirea CC, locul unde Nicolae Ceaușescu se adresa poporului.

Locația a ajuns să fie înconjurată de mii de manifestanți, iar de la balconul apartamentului, Oana Roman vedea cum unii tineri ajungeau să fie reținuți, bătuți, iar în unele cazuri, chiar și împușcați.

ADVERTISEMENT

De ea avea atunci grijă mama sa, Mioara Roman, însă chiar și așa, vedeta nu va uita prea curând cele întâmplate în acea noapte, chiar dacă avea doar 14 ani.

”Sunt imagini care mi au rămas în minte și care m-au marcat pentru toată viața. Am văzut studenți de la arte plastice care veniseră sa demonstreze pe 21 decembrie după masa și am văzut cum au fost înconjurați de forțele de ordine, bătuți și băgați în dube.

ADVERTISEMENT

Mi-am dat seama că erau studenți la arte pentru că aveau mapele acelea mari cu desene.

Au fost imagini cumplite. Eu aveam aproape 14 ani și am văzut și înțeles tot”, a spus Oana Roman, potrivit cancan.ro.

Petre Roman, la un pas să fie ucis de gloanțe

Cel mai dureros a fost pentru ea faptul că tatăl său, Petre Roman, s-a implicat activ în lupta pentru libertate și nu i-a păsat nici măcar un moment că își pune viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Tatăl vedetei a ajuns chiar în fața focului, iar deși jumătate dintre cei care manifestau atunci au fost răpuși de gloanțe, se pare că Petre Roman a reușit să fugă la timp și să se întoarcă acasă.

Oana Roman nu va uita niciodată cum arăta tatăl său atunci. Era înspăimântat, dar și furios și le-a povestit atât ei cât și mamei sale cum a început să se tragă în el, dar și în alte persoane.

”Ud până la piele, iar privirea lui…. un amestec de furie, spaima și teroare, dar și adrenalină la cote maxime… Privirea aia nu o voi uita.

Ne spunea: «au tras în noi din plin. A fost măcel». Era traumatizat și acea privire a lui mă urmărește și azi”, a mai dezvăluit aceasta.

Oana Roman: ”Am crezut că vom muri”

Iar șirul experiențelor dureroase pentru Oana Roman nu s-a terminat aici. Vedeta a mai dezvăluit că au fost și momente în care se trăgea la doar câțiva metri distanță de apartamentul în care ea și mama sa se aflau.

Mioara Roman, care la acel moment era căsătorită cu Petre Roman, a strâns-o atunci în brațe și a încercat să o liniștească, însă chiar și așa, vedeta tot era înspăimântată de ce se petrecea afară.

”Am crezut că vom muri, se trăgea la câțiva metri de blocul nostru și zgomotele erau cumplite. Mama m-a luat în brate și ne-am așezat pe jos pe un culoar din apartament care nu avea geamuri.

Slavă Domnului, am scăpat, dar era să-l pierdem pe tata și câteva zile nu am știut dacă va mai veni acasă sănătos”, a mai completat ea, potrivit cancan.ro.

Vedetei îi pare rău pentru toți oamenii care și-au pierdut viața în urma evenimentelor de la 1989 însă se bucură totodată faptul că dictatura de atunci a fost dată jos, iar poporul a reușit să fie liber.

Acum, la 33 de ani de la evenimentele de atunci, Oana Roman este și ea mai liniștită. Vedeta are o fetiță, care îi seamănă extrem de mult și de asemenea, formează și un cuplu cu Marius Elisei.

Oana Roman se ocupă și de mama sa, Mioara Roman, care se confruntă cu probleme grave de sănătate.

ADVERTISEMENT