Life

Oana Roman are vești bune despre Mioara Roman. Mama ei a evitat o problemă gravă de sănătate

Oana Roman are vești bune despre Mioara Roman, care a fost externată recent din spital. Din fericire, mama vedetei a evitat o problemă gravă de sănătate.
01.03.2022 | 08:46
Oana Roman are vesti bune despre Mioara Roman Mama ei a evitat o problema grava de sanatate
Oana Roman, vești bune despre mama ei, Mioara Roman. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mioara Roman (81 de ani), a fost externată din spital, după ce a fost internată de urgență cu mai bine de o săptămână în urmă, a anunțat Oana Roman. Vedeta a dezvăluit ce diagnostic a primit mama ei din partea medicilor.

Oana Roman, vești bune despre mama ei, Mioara Roman

Starea de sănătate a Mioarei Roman este mai bună acum, așa că medicii au decis să o externeze. Oana Roman a spus că cea care i-a dat viață încă se află sub tratament.

ADVERTISEMENT

Mama Oanei Roman a avut o infecție urinară destul de serioasă, acesta fiind motivul pentru care a ajuns din nou pe mâinile medicilor. În prezent, aceasta urmează un tratament cu antibiotice.

“Mama a fost externată. Am venit la ea. E bine. Încă mai face tratament pe cale orală cu antibiotic. Infecția urinară a fost foarte urâtă. Spre sepsis.

ADVERTISEMENT

Dar acum e pe drumul cel bun. I-am făcut patul, a făcut baie. E liniștită și bine.”, a anunțat Oana Roman pe Instagram.

Oana Roman, Mioara Roman
Oana Roman, despre starea de sănătate a Mioarei Roman. Sursa foto: Instagram

Ce este sepsisul?

Potrivit medichub.ro, sepsisul este “un sindrom clinic cauzat de un răspuns inflamator exagerat al organismului-gazdă la infecție, ca urmare a unei activări necontrolate a sistemului imunitar.”

ADVERTISEMENT

Prin urmare, orice tip de infecție (bacteriană, virală sau fungică) poate duce la sepsis. Cele mai frecvente sunt infecțiile bacteriene, diagnosticate la nivelul tractului respirator, al abdomenului, al țesutului cutanat, al tractului genito-urinar, potrivit sursei citate.

Vârsta este unul dintre principalii factori de risc, astfel că bătrânii, dar și copiii sub un an pot face sepsis. Imunosupresia, bolile cronice preexistente, infecții cu germeni patogeni rezistenți la antibiotice se numără printre principalii factori de risc.

ADVERTISEMENT

Cum a aflat Oana Roman că mama ei e la spital

Săptămâna trecută, Oana Roman a povestit despre problemele de sănătate ale mamei sale. Inițial, vedeta a ținut secret faptul că Mioara Roman este în spital, pentru ca fiica ei să se poată bucura de vacanță și de o zi de naștere fericită.

Fiica lui Petre Roman le-a explicat fanilor că mama ei se află din nou la spital abia la câteva zile după ce a fost internată.

Cei de la centrul de îngrijire pentru vârstnici, unde se află Mioara Roman, s-au ocupat de aceasta și au chemat ambulanța. Oana Roman le-a mulțumit pentru modul în care au gestionat situația.

“Dar de sâmbătă, practic ultimele două zile de vacanță, au fost foarte grele, pentru că mama, din păcate, a ajuns din nou la spital. M-au sunat cei de la centru să îmi spună că mama nu se simte deloc bine și că au chemat Salvarea să vadă ce se întâmplă cu ea.

M-am speriat foarte tare pentru că a fost pentru prima oară când nu eram aici. Norocul a fost că mama nu era singură acasă. Cei de la centru s-au ocupat însă în mod impecabil de absolut tot. Au hotărât să o interneze ca să îi facă mai multe investigații. Am sunat-o imediat pe Catinca.

S-a descoperit că are o infecție urinară, la rinichi. Și mai așteptăm și alte rezultate. De sâmbătă mama este internată în spital. Din păcate, are probleme din ce în ce mai dese din cauza vârstei.”, a spus Oana Roman în mediul online.

ADVERTISEMENT