News

Obama, glumă pe seama lui Trump: „Poate trimitem trupele speciale SEALs să-l scoatem din Casa Albă”

23.11.2020 | 20:15
Obama gluma pe seama lui Trump Poate trimitem trupele speciale SEALs sal scoatem din Casa Alba
ADVERTISEMENT

Fostul președinte Barack Obama a glumit, în direct la emisiunea moderată de Jimmy Kimmel, atunci când a fost rugat să sugereze o metodă care să-l convingă pe Donald Trump să renunțe la funcție.

Obama a sugerat că trupele speciale SEAL ar trebui trimise pentru a-l „anihila” pe Donald Trump, în condițiile în care învinsul anului refuză o tranziție pașnică a puterii.

ADVERTISEMENT

În schimb, Trump și armata sa de avocați invocă fraudă electorală în mai multe state și cere reluarea alegerilor, cu toate că nu dispune de dovezi în acest sens.

Donald Trump susține în continuare că alegerile din SUA au fost fraudate

Drept dovadă, Twitter a sancționat mai multe mesaje postate de Trumppe internet prin care susținea că alegerile au fost fraudate, tocmai pentru că nu există nicio dovadă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Kimmel i-a ridicat mingea la fileu cu o aluzie la modul în care se comportă Trump: „Cunoașteți foarte bine Casa Albă. Ați locuit acolo 8 ani. Există locuri unde cineva s-ar putea ascunde dacă ar urma să fie înlăturat? Există ascunzători secrete despre care ar trebui să știm?”.

Replica lui Obama a fost o glumă gustată de cei care nu-l plac pe Donald Trump. „Cred că putem oricând să trimitem trupele speciale Navy SEALs să-l scoată de acolo”, a replicat Obama, râzând.

ADVERTISEMENT

CBSNews.com anunță că Trump a pierdut alegerile chiar și la renumărare, iar armata de mii de avocați a pierdut majoritatea proceselor intentate.

Situația e nemaivăzută, în condițiile în care nu există un precedent în care un președinte să fie scos cu forța din Casa Albă după ce a pierdut alegerile.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru americani, tranziția puterii în acest mod afectează SUA, lucru remarcat și de Obama. Fostul președinte a remarcat că în 2009, atunci când a ajuns la putere, a colaborat excelent cu președintele George W. Bush, pentru o tranziție a puterii cât mai rapidă, spre binele poporului american.

ADVERTISEMENT