News

Obezitatea la copii – De ce nu observă părinţii că micuţii lor au probleme cu greutatea?

97% dintre părinţi care aveau băieţi supraponderali considerau că aceştia aveau o greutate potrivită, iar în cazul fetelor supraponderale, 88% dintre aceştia afirmau că au o greutate...
08.05.2015 | 16:35
Obezitatea la copii  De ce nu observa parintii ca micutii lor au probleme cu greutatea
ADVERTISEMENT

97% dintre părinţi care aveau băieţi supraponderali considerau că aceştia aveau o greutate potrivită, iar în cazul fetelor supraponderale, 88% dintre aceştia afirmau că au o greutate normală. Majoritatea părinţilor care au copii supraponderali, consideră că, de fapt, copii lor au o greutate normală, arată un nou studiu publicat în revista Childhood Obesity (Obezitatea Infantilă).

Cercetarea a fost coordonat de cercetători de la University School of Medicine’s NYU Langone Medical Center din New York, Universitatea de Sud din Georgia şi Universitatea Fudan din Shanhai.

ADVERTISEMENT

Autorii susţin că acest studiu este primul care investighează percepţia părinţilor despre greutatea corporală a copiiilor lor.

Cercetătorii au studiat două grupuri de copii cu vârste între 2 şi 5 ani în perioadele 1988-94 şi 2007-12. În fiecare grup erau mai mult de 3000 de copii.

ADVERTISEMENT

Părinţii acestor copii au fost întrebaţi dacă consideră că au copii supraponderali, subponderali şi cu o greutate normală, scrie doctorulzilei.ro.

Studiul a scos la iveală că 97% dintre părinţi care aveau băieţi supraponderali considerau că aceştia aveau o greutate potrivită. În cazul fetelor supraponderale, 88% dintre părinţi considerau că au o greutate normală.

ADVERTISEMENT

În Europa, Irlanda şi Marea Britanie sunt, alături de Albania, “cele mai slabe eleve din Europa” în materie de obezitate la copii, potrivit unui studiu publicat joi cu prilejul unui Congres privind obezitatea de la Praga.

Irlanda este în fruntea statisticilor cu 27,5% de copii sub 5 ani supraponderali sau obezi, în faţa Marii Britanii (23,1%), Albaniei (22%), Georgiei (20%), Bulgariei (19,8%) şi Spaniei (18,4%). La polul opus se află Republica Cehă (5,5%), Belgia (7%) şi Suedia (8%), în timp ce Franţa (11,4%) şi Italia (10,2%) figurează la mijlocul tabloului, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Un adult sau un copil este considerat supraponderal dacă indicele masei corporale (IMC) depăşeşte 25 kg/m2, sau obez când IMC depăşeşte 30 kg/m2.

Joao Breda, co-autor al studiului şi responsabil al biroului regional european al OMS de la Copenhaga, a subliniat că o intervenţie înainte de 5 ani este necesară pentru a stopa drumul copiiilor spre obezitate, de unde şi importanţa colectării de date la nivel european.

Potrivit prognozelor OMS, prezentate de asemenea la Praga şi cuprinzând 53 de ţări, Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate “de proporţii enorme” în rândul populaţiei adulte din prezent şi până în 2030.

Sursă: www.realitatea.net

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde