Life

Obiceiul banal care îți poate distruge televizorul. Ce nu trebuie să faci dacă ai atins ecranul

Un banal obicei îți poate distruge televizorul. Ai grijă să nu faci acest lucru după ce ai atins ecranul, pentru că riști să ai mari probleme.
31.05.2023 | 11:10
Obiceiul banal care iti poate distruge televizorul Ce nu trebuie sa faci daca ai atins ecranul
Obiceiul banal care îți poate distruge televizorul. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că un obicei banal îți poate distruge televizorul? Sigur ai făcut măcar odată această greșeală. În timp, ea îți poate strica dispozitivul, așa că mai bine încerci să o eviți. Un expert în televizoare a spus ce nu trebuie să facem niciodată.

Obiceiul banal care îți poate distruge televizorul

Dacă ai atins ecranul televizorului cu degetele, sau unul dintre copii a făcut-o, ai grijă la curățare. Riști să faci o mare greșeală care îți poate distruge televizorul. Un expert în televizoare spune că utilizarea unui tip greșit de cârpă sau pulverizarea ecranului cu o soluție de curățare necorespunzătoare ar putea deteriora definitiv dispozitivul.

ADVERTISEMENT

Acesta ne recomandă să nu pulverizăm spray direct pe ecran. Excesul său poate să pătrundă în interiorul televizorului. Iar asta este valabil în special în cazul televizoarelor 4K, care de altfel sunt și ceva mai scumpe, arată The Mirror.

“Evitați să pulverizați ceva direct pe ecran, deoarece excesul de spray poate pătrunde în interiorul televizorului și îl poate deteriora”, a declarat Dan Brown, director de operațiuni la Mitchell & Brown TVs din Bolton.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru a nu ne distruge televizorul, expertul spune că trebuie să citim atent eticheta. Nu trebuie în niciun caz să punem pe ecran alcool, acetonă, ori amoniac sau alte substanțe chimice de acest tip.

Cum poți să cureți ecranul într-un mod sigur

“Pe ecran se pot forma reziduuri prin utilizarea unor soluții de curățare necorespunzătoare, cum ar fi lustruitorul de mobilă sau produsele de curățare a sticlei de uz casnic pe ecran. Acestea, în timp, pot provoca deteriorarea ecranului din plastic.

ADVERTISEMENT

Înainte de a începe să vă acoperiți televizorul scump cu o soluție, citiți eticheta și asigurați-vă că aceasta este adecvată. Evitați întotdeauna să puneți pe ecranul televizorului ceva care include alcool, amoniac sau acetonă, substanțe chimice care se găsesc adesea în produsele de curățare a ferestrelor”, a adăugat Brown.

Dincolo de substanța utilizată, cârpa pe care o folosim contează și ea. Există anumite țesături care ne pot distruge televizorul de asemenea. Expertul ne recomandă să optăm pentru o cârpă curată, fără scame.

ADVERTISEMENT

De asemenea, televizorul nostru trebuie să fie șters încet. Cele mai recomandate sunt pânzele din mcirofibre care sunt delicate. De cealaltă parte, prosoapele de hârtie sau alte cârpe mai aspre ne pot degrada televizorul.

Un alt lucru interesant de știut este faptul că televizorul are un ecran de plastic și nicidecum din sticlă. Tocmai din acest motiv, el nu poate face față unor substanțe dure, la fel cum se întâmplă în cazul tabletei sau a telefonului.

ADVERTISEMENT