Un specialist în sănătate a scos la iveală care este obiceiul care dăunează danturii. Semnalul de alarmă emis de medicii stomatologi nu trebuie trecut cu vederea pentru că te va feri de numeroase probleme de acum înainte.
Igiena dentară este foarte importantă, doctorii precizând că fiecare persoană trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi. De asemenea, se recomandă curățarea danturii și după fiecare masă sau după consumul de dulciuri.
Unele persoane iau în serios acest proces, însă își fac mai mult rău. Experții spun că o anumită rutină dentară afectează sănătatea dinților. Din păcate, periajul cu putere pe suprafața smalțului nu este deloc indicat.
Printre efectele negative ale acestui obicei se numără leziunile acute care apar la nivelul gingiei, ceea se înseamnă că se detașează mucoasa bucală. Acestea sunt de obicei dureroase și creează disconfort la periaj sau masticație.
„Dacă îți perii dinții cu prea multă forță, poți uza smalțul, care este stratul exterior alb al dinților, și poți provoca sensibilitate, retracție a gingiilor și un aspect mai galben al dintelui.
Folosirea unei periuțe de dinți de duritate medie sau mare poate agrava uzura smalțului dentar, deoarece periile sunt mai puțin blânde cu dinții”, a declarat Samantha Rawdin, medic stomatolog, relatează 20minutos.es.
Mai mult decât atât, un periaj dur asupra danturii poate duce la o uzură excesivă a smalțului, care poate face ca dinții să fie mai susceptibili la pete, sensibilitate și carii. Printre semnele acestui obicei dăunător se mai numără și decolorarea dinților și dinții crăpați.
Pentru a menține o igienă dentară corectă este foarte important să se folosească o periuță de dinți potrivită, indiferent că este manuală sau electrică. De asemenea, medicii stomatologi spun că pasta de dinți contează foarte mult.
Majoritatea experților din domeniu recomandă utilizarea pastei de dinți cu flor care are rolul de a preveni formarea cariilor. În plus, contează enorm durata periajului, care trebuie să fie cuprinsă între trei și patru minute.
Totodată, apa de gură nu trebuie exclusă și nici periuța interdentară sau ața dentară. Spălarea corectă a dinților se face prin mișcări circulare mici și prin înclinarea periei către linia gingiilor pentru a curăța între gingii și dinți.
În aceeași notă, controalele periodice nu trebuie trecute cu vederea. Nu ar strica ca fiecare persoană să ajungă în cabinetul medicului măcar o dată pe an pentru a verifica care este starea danturii, nu doar atunci când sunt probleme.