Obiceiul pe care îl au mulți români atunci când pleacă de acasă cu telefonul mobil. Deși poate părea un gest inofensiv, în spatele lui se ascund multe pericole.
Atunci când stau acasă, multe persoane aleg să își conecteze telefonul la Wi-Fi-ul locuinței. Este una dintre cele mai practice și mai simple soluții, mai ales dacă vrei să te bucuri de internet în siguranță.
Fără doar și poate, Wi-Fi-ul face viața tuturor mult mai ușoară. Puțini știu cât de periculoasă poate fi menținerea activă a conexiunii atunci când părăsesc raza propriei locuinței. Și nu, pericolele nu au legătură doar cu durata de viață a bateriei.
Dacă pleci de acasă și nu oprești conexiunea Wi-Fi la telefon, dispozitivul va fi în căutare permanentă de o rețea la care să se conecteze. Asta înseamnă că și bateria telefonului va rezista mai puțin.
Potrivit experților în securitate cibernetică, atunci când nu oprești Wi-Fi-ul pe telefon, te expui unui risc major. Fiind în căutare permanentă de rețea, telefonul tău poate găsi, la un moment dat, una la care să se conecteze. Dacă nu are nici parolă, totul este mai simplu.
Rețelele publice fără parolă sunt un adevărat pericol. Dacă telefonul tău s-a conectat la o astfel de rețea Wi-Fi, atunci datele tale și întregul dispozitiv devin vulnerabile și pot fi ținta atacatorilor cibernetici.
Poate că nu multă lume știe, dar hackerii au creat special anumite rețele Wi-Fi fără parole, cu ajutorul cărora fură mult mai ușor datele din telefon. Odată conectat la o astfel de rețea, fără să îți dai seama, atacatorii cibernetici intră în posesia parolelor, a mesajelor și chiar a datelor bancare.
Menținerea Wi-Fi-ul pornit scade și performanța telefonului, spun specialiștii. Pe lângă faptul că se va reduce durata de viață a dispozitivului, acesta poate funcționa mai lent decât de obicei, tocmai din cauza faptului că este într-un continuu proces de scanare.