Obiceiul care poate perturba întreg organismul poate îl ai și tu, în special vara, dar medicul Vlad Ciurea spune că e unul periculos. Acesta împiedică liniștea și mai mut de atât, vine și cu alte efecte secundare.
Pentru un creier și un organism sănătos, odihna este esențială. Totodată, este bine să avem un stil de viață echilibrat, atât când vine vorba de activitățile zilnice, cât și de alimentație. Sunt însă unele obiceiuri care ne pot da peste cap.
Medicul Vlad Ciurea a vorbit recent despre obiceiul care poate perturba întreg organismul. Poate îl ai și tu și crezi că în realitate te pregătește de un somn liniștit, însă adevărul este cu totul altul.
Dacă obișnuiești să dai drumul la aerul condiționat înainte de culcare, mai bine te oprești. Cu atât mai mult dacă preferi să îl lași să meargă toată noaptea, pentru că simți că încăperea este mult prea caldă.
Ce se întâmplă dacă faci asta? Medicul Vlad Ciurea spune că aerul condiționat perturbă toate funcțiile organismului. Acesta nu ne va lăsa să ne liniștim, ci din contră ne poate agita. O alternativă mai bună ar fi o carte și nicidecum acest dispozitiv.
”Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci nu vom reuși să ne liniștim.
Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a explicat renumitul medic Vlad Ciurea în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea de la Antena 3 CNN.
Obiceiul care poate perturba întreg organismul poate fi evitat. Ce facem însă dacă în continuare avem probleme cu somnul? Printre altele, medicul a vorbit și despre persoanele care se bazează pe somnifere.
Adevărul este că și în cazul insomniilor există soluții, iar pastilele nu trebuie să fie neapărat una dintre acestea. Mai degrabă optăm pentru un program și o rutină sănătoasă. Mai exact, e bine să ne stabilim o oră la care să dormim.
Totodată, este bine să facem un duș și să stăm departe de dispozitivele electronice înainte de culcare. În acest mod vom fi liniștiți, iar corpul va fi pregătit de odihnă. Mai departe ne va fi mai ușor să adormim.
„Nu este bine să ne încărcăm cu tot felul de somnifere, trebuie să stabilim o oră de somn, iar ora de somn trebuie să fie cat mai corectă posibil. Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră”, a mai explicat renumitul neurochirurg.