Life

Obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama. Lidia Fecioru spune că multă lume îl dezvoltă în timp

Obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama îl ai poate și tu. Lidia Fecioru spune însă că efectele sale pot fi unele nedorite.
07.07.2024 | 14:31
Obiceiul care te imbatraneste fara sa iti dai seama Lidia Fecioru spune ca multa lume il dezvolta in timp
Obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru a vorbit despre obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama. Multe persoane îl au, mai degrabă din necesitate și nu văd vreo cale de scăpare. Adevărul este că dacă ne dăm seama de impactul său, putem lua măsuri.

Obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama

Odată cu înaintarea în vârstă, atitudinea, dar și energia anumitor persoane se schimbă. Sunt oameni care au peste 40 de ani, dar sunt mai plini de viață decât alții care nu au nici măcar 30.

ADVERTISEMENT

Care este motivul și de ce se întâmplă asta? Lidia Fecioru spune că unele obiceiuri, dar și alegeri în viață își pot pune amprenta asupra noastră. În timp, acestea ajung să ne îmbătrânească sufletul.

Obiceiul care te îmbătrânește fără să îți dai seama este unul dintre ele. Care este acesta? Munca de zi cu zi care nu ne aduce satisfacții. Lidia Fecioru spune că un job care nu ne place ne va afecta starea de spirit și nu numai.

ADVERTISEMENT

În timp, cei care rămân pe loc și nu fac schimbări, ajung să aibă un ”suflet mai bătrân”. Mai mult de atât, devin ursuzi, poate chiar frustrați și simt că timpul lor liber este răpit. Iar în timp poate apărea și oboseala psihică.

„Sunt foarte multe de lucruri care ne îmbătrânesc sufletește, cam după ce ne cresc copiii începem să le trăim, pentru că atâta timp cât avem copiii, avem activitate. Nu există să ai timp să te plictisești, să te plângi, să te gândești exact. Unicul lucru care ne îmbătrânește și când avem copiii este să stăm într-un job care nu ne place.

ADVERTISEMENT

De aceea trebuie să mișcăm lucrurile, să ieșim din confortul nostru și să ne găsim ceva ce ne-ar face plăcere să facem, obligatoriu. Rămânerea la un job de genul ăsta îți strică și sufletul și te îmbătrânește și te face și ursuz. Și-ți răpește timpul.

Rămânerea la un job de genul ăsta îți strică și sufletul și te îmbătrânește și te face și ursuz. Și-ți răpește timpul. Oboseala psihică e mai importantă decât cea fizică. Trebuie să facem lucruri care să ne relaxezi. Dacă nu avem chef să facem nimic fizic în casă, punem un film care sa ne relaxeze mintea. Orice lucru pe care îl faci fără plăcere te epuizează”, a spus Lidia Fecioru.

ADVERTISEMENT

Recomandările venite de la Lidia Fecioru

Ce soluție există astfel încât să scapi de obiceiul care te îmbătrânește? Chiar dacă nu lucrezi neapărat într-un domeniu în care ți-ai fi dorit, odată ce programul s-a terminat, ai și niște timp pentru tine.

Bionergoterapeutul recomandă plimbări. În acest mod, orice persoană poate să își aerisească mintea. Totodată, socializarea este foarte importantă și poate da o stare de bine. Cine se izolează și nu discută ajunge de asemenea să se confrunte cu stări neplăcute

Și activitățile ne pot face bine. Iar aici putem vorbi fie de voluntariate, fie de cursuri care ne fac plăcere. De asemenea, practicarea unui sport sau găsire unui hobby pot avea un impact semnificativ asupra noastră.

ADVERTISEMENT