Te întrebi de ce apar tot mai multe probleme ale pielii, în ciuda produselor de calitate pe care le folosești? Dermatologii avertizează că anumite obiceiuri pot duce la afecțiuni dermatologice, îmbătrânire prematură și chiar boli grave.
Dr. María Marcos, specialist în dermatologie, atrage atenția asupra unui obicei frecvent ce poate afecta serios sănătatea pielii. Deși multe persoane sunt atente la produsele pe care le folosesc și la rutina de îngrijire, există un factor care adesea le scapă.
După ani de experiență, Dr. Marcos a identificat principalul vinovat pentru multe imperfecțiuni ale tenului: bureții de baie. Aceștia devin rapid un mediu ideal pentru acumularea bacteriilor și germenilor, mai ales când sunt păstrați în umiditatea din baie.
Riscul de infecții crește când folosim acești bureți, în special dacă materialul din care sunt fabricați nu este unul de calitate, ne informează spectacola.ro.
Specialistul ne recomandă să înlocuim frecvent bureții și folosim alternative mai sigure, recomandate de un medic dermatolog.
Este mai bine să evităm în totalitate utilizarea bureților dacă nu suntem siguri de calitatea materialului din care sunt fabricați.
Acestă obișnuință problematică nu este însă singura care ne poate afecta integritatea pielii și pot avea consecințe nedorite.
În aceeași categorie intră și dușurile fierbinți, care distrug bariera naturală de protecție a pielii, lăsând-o vulnerabilă la factori externi.
Conform sursei menționate, apa foarte fierbinte deshidratează pielea și îi afectează elasticitatea. Este recomandat să facem dușuri călduțe, o dată pe zi, și să evităm săpunurile agresive care pot usca excesiv pielea.
De asemenea, potrivit studiilor, atunci când tragem apa la toaletă fără să coborâm capacul, microparticulele din apă se pot răspândi până la 1.5 metri în aer. Aceste particule, care conțin resturi de excremente, contaminează toate obiectele din jur.
Pentru a evita acest lucru, păstrarați obiectele de igienă personală, în special periuțele de dinți, într-un dulap închis, departe de toaletă.
Deși românii folosesc foarte des bețișoarele pentru urechi, experții nu le recomandă. Ceara din urechi are rol în protejarea timpanului, iar îndepărtarea ei cu bețișoare poate duce la formarea unui dop de ceară sau chiar la leziuni ale timpanului.