Life

Obiecte de lux deținute de Nicolae Ceaușescu vor fi scoase la licitație. Ce veți putea achiziționa

Cele mai importante obiecte din colecția lui Nicolae Ceaușescu sunt scoase la vânzare. De la cât pornește prețul licitației pentru ele.
13.06.2024 | 11:43
Obiecte de lux detinute de Nicolae Ceausescu vor fi scoase la licitatie Ce veti putea achizitiona
Cele mai importante obiecte din colecția lui Nicolae Ceaușescu sunt scoase la licitație. Sursa foto: captura Youtube.
ADVERTISEMENT

Colecționarii și pasionații de obiecte de lux au o nouă ocazie de a pune mâna pe piese cu adevărat rare și speciale. Mai multe obiecte din colecția personală a lui Nicolae Ceaușescu au fost scoase la vânzare. Iată de la ce sume pornește licitația pentru ele.

Cele mai râvnite obiecte purtate de Nicolae Ceaușescu pot fi cumpărate la licitație

Pe 25 iunie, pasionații de obiecte rare au parte de o ocazie unică. Faimoasa casă de licitație A10 by Artmark scoate la vânzare mai multe produse care au făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Vedetele licitației sunt un ceas de mână pe care însuși dictatorul l-a purtat, dar și o mașină veche de un secol. Însă, acestea nu sunt singurele obiecte care își așteaptă cu nerăbdare următorii proprietari.

Cei care iubesc ceasurile, trebuie să știe că sunt scoase la licitație peste 100 de astfel de piese. Printre cele mai râvnite ceasuri se numără un Poljot rusesc, dar un Vimpel Luxury Ultra Slim care a stat mulți ani la mâna dictatorului.

ADVERTISEMENT

Model Vimpel Luxury Ultra Slim este unul dintre cele mai râvnite ceasuri din această colecție. Cei care îl vor achiziționa în urma licitației vor primi și un certificat de autenticitate emis în anii 1900. Potrivit wall-street.ro, prețul de pornire al acestui ceas este de 500 de euro.

Licitația pentru obiectele lui Nicolae Ceaușescu va avea loc pe 25 iunie, la ora 19:00

Un alt ceas care ar putea să atragă atenția iubitorilor de bijuterii este și modelul Universal Geneve Aero Compax. Spre deosebire de primul model care este mai accesibil, acesta are un preț de pornire de 6.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Adevărata vedeta a colecției, disponibilă pentru cei cu un buget generos este un Rolex Daytona din aur roz, bărbatesc. Fiind o piesă rară și specială, prețul de pornire este de 32.000 de euro. Viitorul cumpărător va primi, odată cu ceasul și cutia originală, dar și un card de garanție.

Iubitorii pieselor rare nu au la dispoziție doar ceasuri, ci și automobile. Printre modelele prezentate la licitație se numără și un Austin Seven Ruby Coupe, complet funcțional, cu interior din piele. Prețul lui de pornire începe de la 5.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pasionații de obiecte de artă, în special, de obiectele deținute de Nicolae Ceaușescu, pot vizita gratuit expoziția, de luni până duminică, între orele 10:00 – 20:00. Aceasta se află la Palatul Cesianu, în inima Bucureștiului.

Cei care nu sunt din București, pot să vizioneze obiecte fostului dictator inclusiv online. Licitația va avea loc în data de 25 iunie, la ora 19:00.

ADVERTISEMENT