Sporturi

Obiectiv îndrăzneț pentru JO de la Tokyo. Câte medalii anticipează Mihai Covaliu că vor obține sportivii români

18.02.2021 | 20:47
Obiectiv indraznet pentru JO de la Tokyo Cate medalii anticipeaza Mihai Covaliu ca vor obtine sportivii romani
ADVERTISEMENT

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, anticipează că sportivii români se vor întoarce de la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo cu cel puțin 6 medalii!

Estimarea este cel puțin curajoasă în condițiile în care sportul românesc traversează o perioadă extrem de complicată.

ADVERTISEMENT

Pronosticul șefului COSR este mai optimist decât cel al specialiștilor din cadrul forului pe care îl conduce, dar și mai realist față de estimările federațiilor sportive din țara noastră.

Obiectiv îndrăzneț pentru JO de la Tokyo. Câte medalii anticipează Mihai Covaliu că vor obține sportivii români

Concret, federațiile au oferit COSR argumente conform cărora sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea aduce între 12 și 14 medalii.

ADVERTISEMENT

Mult mai realiști s-au arătat specialiștii din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv a căror estimări nu depășesc mai mult de 6 prezențe pe podium. În paralel, Mihai Covaliu a analizat și el șansele ”Tricolorilor” la Tokyo, iar rezultatul evaluării șefului COSR duce către 6-8 medalii.

”În primul rând trebuie să fim realiști și să luăm în considerare că e o ediție specială. Se pot întâmpla și lucruri bune și lucruri mai puțin bune, trebuie să respectăm regulile și așa vom demonstra că suntem o echipă care au pregătit bine aceste Jocuri Olimpice”, a declarat Covaliu, pentru Look Sport.

ADVERTISEMENT

Sportivii vor semna un acord de conduită

Ediția din această vară a Jocurilor Olimpice este una întârziată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus izbucnită în primăvara trecută, care a paralizat întreg sportul mondial.

Pe cale de consecință, JO de la Tokyo se vor derula cu condiția asumării de către delegații țărilor participante a unor reguli extrem de stricte.

ADVERTISEMENT

Astfel, toți sportivii vor semna un cod de conduită în care li se va cere să nu vorbească tare, să evite contactul fizic cu alte persoane și să poarte măști atunci când nu se antrenează sau nu sunt angrenați în competiție, potrivit News.ro, care citează surse din comitetul de organizare.

  • 5 medalii au cucerit sportivii români la precedenta ediție a Jocurilor Olimpice de vară (Rio 2016)
ADVERTISEMENT