Life

Obiectul banal care nu trebuie să lipsească niciodată din mașină. Amenda este de 700 de lei dacă uiți acest detaliu

Lucrurile reglementate prin lege pe care să le ai în autoturism. Ești penalizat cu 700 de lei dacă nu sunt în portbagaj.
11.03.2023 | 13:30
Obiectul banal care nu trebuie sa lipseasca niciodata din masina Amenda este de 700 de lei daca uiti acest detaliu
Lucrurile reglementate prin lege pe care să le ai în autoturism. Ești penalizat cu 700 de lei dacă nu sunt în portbagaj. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Obiectul banal care nu trebuie să lipsească niciodată din mașină atunci când pleci la drum. Amenda este de 700 de lei dacă uiți acest detaliu extrem de important. Ce trebuie să știe șoferii care circulă pe străzile din România.

Lucrurile reglementate prin lege pe care să le ai în autoturism. Ești penalizat cu 700 de lei dacă nu sunt în portbagaj

Lucrurile care sunt reglementate prin lege și pe care trebuie neapărat să le ai în autoturism sunt legate de trusa medicală. Aceasta trebuie să conțină două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii.

ADVERTISEMENT

Aceste obiecte aparent banale la prima vedere trebuie să fie omologate de autoritățile din țara noastră, în caz contrar șoferii riscă o amendă destul de mare. Legea din România spune că amenda poate fi de aproximativ 700 de lei.

Mai exact, polițiștii îi sancționează pe șoferii neglijenți cu 5 puncte penalizare și cu o amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei. Pe de altă parte, oamenii legii le recomandă conducătorilor auto să aibă în portbagaj și o vestă reflectorizantă.

ADVERTISEMENT

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, notează promotor.ro.

Ce mai trebuie să conțină trusa medicală și ce valabilitate are

Trusa medicală trebuie să mai conțină și alte lucruri esențiale în cazul unui intervenții. Printre acestea se află banda adezivă, plasturii sterili de mai multe mărimi, pansament adeziv, platuri sterili pentru răni minore și pansament de prim ajutor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu trebuie să lipsească pansamentul pentru arsuri (steril), fașa elastică, folia izotermă metalizată de poliester aurie sau argintie, bangaje sterile triunghiulare, un set de mănuși, o foarfecă și şervetele umede dezinfectante.

Costul unui astfel de echipament nu este unul foarte mare și variază între 50 și 60 de lei. În altă ordine de idei, șoferii din România trebuie să mai știe că valabilitatea trusei medicale din mașină este de aproximativ 5 ani.

ADVERTISEMENT

După acest termen conducătorii auto au obligația să schimbe lucrurile care se află în interiorul său. Totodată, oamenii pot fi sancționați de lege și dacă lipsește unul dintre obiectele enumerate mai devreme.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”