Sport

Obiectul care îi ferește pe jucătorii din NBA de coronavirus. Îl poartă zilnic și îi avertizează cu trei zile înainte să aibă simptome COVID-19

20.06.2020 | 12:20
Obiectul care ii fereste pe jucatorii din NBA de coronavirus Il poarta zilnic si ii avertizeaza cu trei zile inainte sa aiba simptome COVID19
ADVERTISEMENT

Sezonul în baschetul profesionist nord-american nu a fost încă reluat și există în continuare destule dispute între vedetele NBA privind oportunitatea continuării acestui campionat sau nu.

Oficialii sportului de sub panou din SUA au venit cu propunerea ca Orlando, mai precis campusul de la Disney World, să fie gazda pe mai departe a tuturor echipelor care se vor bate pentru câștigarea titlurilor pe conferință și la nivel național.

ADVERTISEMENT

Ceea ce frânează mult trecerea la fapte în acest caz este teama jucătorilor din NBA de a nu se infecta cu coronavirus, motiv pentru care o bună parte dintre ei ar prefera ca sezonul să fie oprit definitiv aici. Tocmai pentru a risipi aceste temeri a fost creat la West Virginia University un dispozitiv care să aibă acuratețea de a informa cu o precizie de 90 la sută pe jucătorul care îl poartă asupra faptului că are COVID 19 cu trei zile înainte de declanșarea simptomelor.

S-a inventat obiectul care să îi protejeze pe jucătorii din NBA de coronavirus

Este vorba de un inel foarte simplu de purtat la mână de către orice persoană. Oferta nu se limintează numai la sportivi, orice persoană doritoare îl poate achita pentru o sumă în jur de 300 de dolari.

ADVERTISEMENT

Se cheamă Oura, are culoarea argintului și inițial fusese realizat ca un dispozitiv pentru fitness, dar necesitățile apărute în urma izbucnirii pandemiei de coronavirus i-au schimbat utilitatea.

Măsoară temperatura corpului și alte date bioemetrice

Este realizat din titan, cântărește între 4 și 6 grame și e rezistent la contactul cu apa și timp de o săptămână funcționează la parametri maximi fără a fi nevoie să fie încărcat.

ADVERTISEMENT

Senzorii incorporați pe care îi are permite măsurarea temperaturii corpului, al bătăilor inimii, ritmul de respirație și cel de somn și alte date biometrice referitoare la persoana care îl poartă și care practic sunt vectorii ce semnalează iminenta declanșare în maxim 72 de ore a virusului în organism.

Jucătorii nu vor să îl poarte. pentru că îl consideră un instrument de control

Inelul nu este obligatoriu, pe baza protocolului semnat între oficialii NBA și sindicatul jucătorilor purtarea lui este voluntară, la fel ca și dispozitivul de alarmă care te atenționează dacă te afli la mai puțin de altă persoană de 1,8 metri.

ADVERTISEMENT

Ideea este că deși datele biometrice oferite de inel pot cu adevărat să ducă la depistarea din timp a cazurilor de COVID jucătorii nu doresc să îl poarte, motivând că de fapt este un instrument de control asupra vieților lor, un fel de geolocalizator.

ADVERTISEMENT